Les visites telemàtiques s’hauran de fer per videoconferència

Salut acota els requisits per aquesta mena de consultes, que hauran de ser a petició del pacient, i també incrementa les tarifes en un 3,3%

Els metges no podran facturar una consulta feta per telèfon.
Els metges no podran facturar una consulta feta per telèfon.

El ministeri de Salut ha acotat encara més els requisits de les visites mèdiques no presencials. Així, a partir d’ara, si un facultatiu les vol cobrar, hauran de fer-se per videoconferència. En canvi, no es podran facturar aquelles consultes que siguin merament telefòniques. Al mateix temps, el Govern també ha incrementat la tarifa que es podrà cobrar, amb un 3,3% d’augment.

En aquest sentit, i segons ha apuntat el ministre, Albert Font, a Altaveu, s’ha volgut “regular la indefinició” que encara tenien aquestes visites mèdiques, que es van instaurar a partir de l’esclat de la pandèmia. En els darrers mesos, s’havien detectat certes disfuncions que es considerava escaient revisar. I és el que es fa amb la modificació del reglament.

Així, un dels punts clau és que, a partir d’ara, només es considerarà visita telemàtica aquella que es faci a través de mitjans d’àudio i vídeo. És a dir, per videoconferència, sigui quin sigui el sistema. Només aquest tipus de consultes es podran cobrar. En canvi, no s’acceptarà que únicament s’hagi parlat telefònicament amb el pacient.

A banda, també es posen negre sobre blanc altres requisits. Per exemple, hauran de fer-se en demanda del pacient i no pas per iniciativa del metge. I tampoc podran delegar-se a altres professionals.

A banda, també s’ha aprovat una modificació de les tarifes de responsabilitat. Igual que es fa fer fa uns mesos amb actes mèdics i odontològics, s’aplicarà un increment del 3,3%. És a dir, l’IPC amb què es va tancar el 2021.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending