La vacunació es reactiva davant una pandèmia que dona símptomes d’estabilització

En les darreres hores s’han diagnosticat 25 nous contagis mentre que el nombre de casos actius es redueix lleugerament, tot i que es mantenen set ingressats a l’hospital

Un grup de persones fan cua a l'exterior del centre de vacunació aquest dijous.
Un grup de persones fan cua a l'exterior del centre de vacunació aquest dijous. ALTAVEU MÈDIA

L’antiga seu del COEX ha vist com aquest dijous es reactivava la campanya de vacunació. En concret, s’estan posant les segones dosis d’AstraZeneca dels vaccinats entre maig i juny. Les cues han tornat a l’espai després d’uns dies amb poca activitat. Ho han fet en una jornada on la pandèmia mostra, almenys segons les dades, una certa estabilitat i, fins i tot, una desacceleració.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va admetre aquest dimecres que la campanya havia estat pràcticament aturada aquests dies per poder reorganitzar les cites. Un cop feta aquesta tasca, s’ha tornat a accelerar. Es considera essencial seguir immunitzant la població vista la potència de la variant Delta de la Covid, ja hegemònica entre els casos diagnosticats les darreres setmanes al Principat.

Ara, s’estan posant tant primeres dosis, de Moderna, com segones. En aquest cas, les d’AstraZeneca d’alguns que van rebre la tongada inicial entre maig i juny. Per ara, al país s’han subministrat un total de 85.259 vacunes. Aquestes, han permès protegir amb la pauta completa un total de 35.269 persones. De fet, disset, han estat inoculades aquest dimecres.

Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, Salut ha diagnosticat en les darreres hores un total de 25 nous contagis, una xifra que, com a mínim, dona a entendre que s’estabilitza o que, fins i tot, podria haver iniciat una tímida tendència a la baixa. En total, des de l’esclat de l’emergència sanitària s’han detectat al país 14.655 infeccions.

D’aquestes, 14.180 persones han pogut superar-la. 30, de fet, han rebut l’alta mèdica entre aquest dimecres i dijous. Per tant, hi ha un saldo positiu entre nous contagis i recuperacions que permet disminuir lleugerament els casos actius: de 353 a 348.

A l’hospital continuen ingressades sis persones del país més un turista que va emmalaltir quan visitava el Principat. Cinc es troben a planta i dos més a la unitat de cures intensives. Aquests dos darrers es mantenen sota respiració mecànica.

Comentaris

Trending