Vacunació amb Moderna de dones embarassades

Les gestants que ho volen i tenen la prescripció mèdica reben aquest divendres la primera dosi del fàrmac arribat via França; amb anterioritat havien rebut, si ho volien i el seu facultatiu ho aconsellava, vaccins de Pfizer

Exterior del centre de vacunació aquest divendres.
Exterior del centre de vacunació aquest divendres. Toni Solanelles

Els sanitaris del SAAS amb el suport dels tècnics i voluntaris de la Creu Roja que s’encarreguen, juntament amb membres de Protecció Civil, de la logística de la vacunació, estan rebent aquest divendres aquelles dones embarassades que volen vacunar-se contra la Covid. Feia moltes setmanes que no es vacunaven gestants atès que és un col·lectiu que no deixa de ser de risc i només poden rebre vaccins d’rna missatger (Pfizer i Moderna) i no sempre n’hi ha de disponibles.

Feia dies que no es posaven primeres dosis dels fàrmacs d’aquestes característiques i aquest matí, en tornar-se a injectar vacunes en aquest cas de Moderna en primera dosi s’ha obert la crida a les embarassades que ho vulguin i que tinguin la preceptiva recepta mèdica. Perquè, això sí, cal que un facultatiu prescrigui la vacunació. Anteriorment ja s’havien administrat vacunes a embarassades.

Però com que ara feia temps que no es posaven primeres dosis de Pfizer o de Moderna, feia temps que no es donava el cas. Una vegada passada aquesta jornada de divendres, segons que han remarcat fonts del ministeri de Salut, tornaran a passar uns quants dies abans no es tornin a injectar persones que no hagin rebut encara cap injecció contra la Covid.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.