Vacunació amb Moderna de dones embarassades

Les gestants que ho volen i tenen la prescripció mèdica reben aquest divendres la primera dosi del fàrmac arribat via França; amb anterioritat havien rebut, si ho volien i el seu facultatiu ho aconsellava, vaccins de Pfizer

Exterior del centre de vacunació.
Exterior del centre de vacunació. Toni Solanelles

Els sanitaris del SAAS amb el suport dels tècnics i voluntaris de la Creu Roja que s’encarreguen, juntament amb membres de Protecció Civil, de la logística de la vacunació, estan rebent aquest divendres aquelles dones embarassades que volen vacunar-se contra la Covid. Feia moltes setmanes que no es vacunaven gestants atès que és un col·lectiu que no deixa de ser de risc i només poden rebre vaccins d’rna missatger (Pfizer i Moderna) i no sempre n’hi ha de disponibles.

Feia dies que no es posaven primeres dosis dels fàrmacs d’aquestes característiques i aquest matí, en tornar-se a injectar vacunes en aquest cas de Moderna en primera dosi s’ha obert la crida a les embarassades que ho vulguin i que tinguin la preceptiva recepta mèdica. Perquè, això sí, cal que un facultatiu prescrigui la vacunació. Anteriorment ja s’havien administrat vacunes a embarassades.

Però com que ara feia temps que no es posaven primeres dosis de Pfizer o de Moderna, feia temps que no es donava el cas. Una vegada passada aquesta jornada de divendres, segons que han remarcat fonts del ministeri de Salut, tornaran a passar uns quants dies abans no es tornin a injectar persones que no hagin rebut encara cap injecció contra la Covid.

Comentaris

Trending