Vacuna gratuïta de la grip per a qui hagi estat ingressat per Covid-19

Els Centres d’Atenció Primària han rebut una quantitat notòria de peticions per administrar-se el vaccí contra la malaltia

Comentaris

La infermera del CAP de la Massana, Paqui Guerrero, preparant una vacuna de la grip.
La infermera del CAP de la Massana, Paqui Guerrero, preparant una vacuna de la grip. Bru Noya

Aquest any, amb l’inici de la campanya de vacunació de la grip, s’estrena un nou grup de risc. Totes aquelles persones que han patit la Covid-19, específicament aquells que han estat ingressats, podran rebre de forma gratuïta el vaccí. A més, els Centres d’Atenció Primària (CAP) han rebut una quantitat considerable de peticions, tenint en compte la poca incidència de la malaltia que es va tenir l’any passat.

Totes aquelles persones que han patit el coronavirus durant aquest temps que ha durat la pandèmia, s’han convertit en nou grup de risc per a la grip. Segons explica Paqui Guerrero, infermera del CAP de la Massana, haurien de sol·licitar la recepta al seu doctor de capçalera i adquirir-la a una farmàcia. Posteriorment, hauran de demanar cita a un centre i se’ls administrarà sense cap cost.

L’any passat la incidència de la grip va ser força baixa, sent pràcticament eclipsada pel coronavirus. Per tant, Guerrero explica que “esperàvem que disminuís la demanda per posar-se la vacuna”. Tot i això, sembla que les prediccions han sigut errònies, ja que al CAP de la Massana ja fa dies que es reclama, sobretot per part de la gent gran, “ja tenim les agendes plenes de persones que es volen posar el vaccí”. Opina que "val la pena continuar utilitzant aquesta mesura de seguretat

Ha afegit que la inoculació del vaccí de la grip no representa cap problema si coincideix amb l'administració de la tercera dosi de la vacuna de la Covid-19. "Es poden posar sense cap problema i no cal que passi una franja de dies determinats". Les vacunes contra la grip estacional només s'administren als CAPs, excepte als centres residencials, on es posen allà mateix per part dels professionals sanitaris.

 

Comentaris

Trending