Treballadors del món de la restauració temen el tancament de locals després de positius de cambrers

Com a mínim empleats de dos establiments han estat diagnosticats de coronavirus i els seus propis companys de professió lamenten que no tots els professionals segueixin les normes al peu de la lletra

Els professionals de la restauració no volen que s'hagin d'adoptar mesures pel comportament indegut d'algun company.
Els professionals de la restauració no volen que s'hagin d'adoptar mesures pel comportament indegut d'algun company. ARXIU

Treballadors del sector de la restauració temen que en funció de l’evolució del coronavirus i de l’increment de contagis hi pugui començar a haver un tancament de locals per por a la propagació de la malaltia. Com a mínim en dos establiments, un restaurant d’Andorra la Vella i un pub d’Escaldes, s’han detectat cambrers positius de Covid. I estan pendents de més resultats, fins i tot de companys que presentaven símptomes compatibles amb el virus.

El malestar, segons que ha constatat l’Altaveu, ve donat pel fet que hi hauria alguns professionals del sector, almenys en el cas dels locals on ja hi ha hagut diagnosticat algun dels positius, que no respectaria al peu de la lletra les mesures dictades per l’autoritat sanitària. “Hi ha alguns cambrers que porten la mascareta més estona abaixada que al lloc on l’haurien de dur”, expliquen altres empleats del sector.

Les fonts consultades han explicat que si ve sembla inevitable que hi hagi contagis, és més fàcil que les autoritats emprenguin mesures si no es fan bé les coses que en el cas contrari, quan se segueixen els protocols establerts. En com a mínim un dels llocs on s’hauria detectat recentment un positiu entre els cambrers -i en espera del diagnòstic del segon, la que presentava suposats símptomes- hi hauria una alta rotació tant de clients com de treballadors. “I sobretot de cara a la clientela, no seria just que per un comportament inadequat de la persona que presta el servei i hagi una cadena de contagis”.

Comentaris (4)

Trending