Traslladen al Cedre quatre residents més de Salita afectats pel brot de coronavirus

L’hospital continua amb un nombre elevat d’ingressats, 25, dels quals quatre a la unitat de cures intensives

La residència Salita, a Escaldes-Engordany.
La residència Salita, a Escaldes-Engordany. Altaveu

Quatre padrins més de Salita han hagut de ser traslladats a la planta Covid del Cedre després de donar positiu en els PCR practicats arran dels casos detectats ara fa uns dies. Per tant, ja són deu els residents afectats, a banda d’un treballador. Pel que fa a l’hospital de Meritxell, s’ha pogut donar d’alta una de les persones ingressades però encara queden 25 pacients, dels quals quatre a la unitat de cures intensives (UCI).

El brot es va detectar el passat dijous i ja va obligar a traslladar diversos padrins a les instal·lacions del Cedre. En les darreres hores, i seguint els protocols, s’han tornat a fer proves diagnòstiques a tots els residents de Salita i, d’ells, quatre més han donat positiu. Seguint la forma de fer ja habitual s’ha optat per canviar-los de residència. Al centre sociosanitari de Santa Coloma, a la planta específica per pacients Covid, ja hi ha nou persones.

En les darreres hores s’han diagnosticat 26 nous pacients, la xifra més baixa de la setmana, i això ha permès una disminució dels casos actius, que tornen a estar per sota dels 600

Pel que fa a l’hospital de Meritxell, el nombre d’ingressats continua sent elevant, després d’uns dies amb molts ingressos. Hi ha 25, un menys que el dissabte. 21 es troben a planta i els altres quatre a l’UCI. D’ells, un amb ventilació mecànica.

En les darreres hores, s’han diagnosticat 26 nous pacients amb coronavirus, una xifra sensiblement més baixa que l’habitual en la darrera setmana tot i que caldrà veure si està influïda pel fet de ser festiu. Amb aquests diagnòstics, el nombre total de persones que han passat la Covid-19 a Andorra ascendeix a 8.192, dels quals 7.335 durant la segona onada.

Per primer cop aquesta setmana, a més, s’ha registrat un descens dels casos actius. Les 54 altes que s’han pogut donar entre dissabte i diumenge, fan que tornin a situar-se per sota els 600. De 619 s’ha descendit fins a 591.

A banda, en la població escolar els dies de vacances es deixen sentir amb la davallada de classes amb alumnes confinats. Queden només tres en el que es coneix com a vigilància activa. Una, amb tots els estudiants aïllats a domicili; les altres dues només amb alguns dels seus integrants. A banda, 22 grups més es troben sota vigilància passiva.

 

Comentaris

Trending