Temporers sud-americans vacunats amb Sputnik denuncien que els lectors de QR ‘no els admeten’

Andorra accepta la vacuna russa amb què s’han vacunat, per exemple, els argentins però, en canvi, les eines informàtiques per llegir els passaports sanitaris es basen en els criteris UE, que no reconeixen aquell vaccí

Vials d'Sputnik.
Vials d'Sputnik. ARXIU

Error. Error. Error. Si volen anar a un restaurant o a un bar, la immensa majoria de temporers sud-americans que han vingut al Principat des de l’altre hemisferi es troben amb problemes. I quin és el problema fonamental? Les aplicacions informàtiques per validar els passaports sanitaris no reconeixen aquells QR associats a la vacunació amb Sputnik. Així ho han explicat temporers argentins, que es troben que han d’acabar fent el cafè a la terrassa. Igual com els seus amics, que s’hi queden per solidaritat tot i que ells sí hagin tingut la sort d’haver validat el QR.

La qüestió és relativament senzilla. Andorra accepta la vacuna russa i, per tant, aquelles persones que provenen de l’Argentina, com qualsevol altre treballador temporer, són autoritzats a treballar si tenen la pauta de vacunació completa, tot i que aquesta sigui l’Sputnik. En canvi, però, aquest vaccí no ha estat encara homologat per la Unió Europea (UE), per dir-ho així. I resulta que els lectors de QR associats als passaports sanitaris es basen en els criteris i les bases de dades d’Europa.

Dos QR falsejats.

Relacionat

QR traïdor

Heus aquí el problema. Per tant, i comptant que a Andorra, en percentatge, segurament hi ha molt més treballador argentí que ha arribat al Principat per fer temporada i que ha vist regularitzada la seva situació tot i que la vacunació hagi estat amb Sputnik, els afectats reclamen una solució. “Quan s’escanneja el QR dóna error. Com si fos fals o hi hagués quelcom que hagués fallat.” I l’única errada, en aquests casos, és que la vacuna és la russa.

Comentaris (16)

Trending