Suprimida la restauració a l’Andorra Mountain Music per evitar la propagació de la Covid

El ministre de Salut avisa que “la circulació del virus és important” i demana que tothom usi mascaretes a l’exterior, com a les avingudes Meritxell o Carlemany, si hi ha aglomeració de persones

Imatge del concert de Bob Sinclar, el darrer del Mountain Music.
Imatge del concert de Bob Sinclar, el darrer del Mountain Music. ANDORRA TURISME

El ministeri de Salut ha decidit suprimir el servei de restauració i de bar a l’Andorra Mountain Music per evitar la propagació de la Covid. El titular ministerial, Joan Martínez Benazet, ha avisat que la “circulació del virus és important” i que malgrat que al festival de Soldeu no s’hi ha detectat una xifra important de contagis, és just en el moment de consumir i treure’s la mascareta quan més perill hi ha.

La mascareta, justament, serà obligatòria durant la celebració de l’activitat d’oci nocturn que a mode de prova pilot es du a terme la propera matinada en dos locals d’Andorra la Vella. Martínez Benazet ha explicat que la introducció de la mascareta com a obligatòria mentre s’estigui al local és una de les novetats. L’altra, la reducció de l’aforament, que no ha calgut esprémer al màxim atès que els inscrits a la prova no han arriba al mig miler de persones que al final s’havia accedit que hi pogués anar. Són 400 els inscrits.

Entre el centenar de persones que aquest divendres, quan ha comparegut el ministre, ja s’havien cribrat per a la prova-estudi de l’oci nocturn d’aquesta propera matinada no s’ha detectat cap positiu

El ministre ha reconegut que el fet d’imposar la mascareta com a obligatòria sempre que no es consumeixi segurament ha fet fer marxa enrere alguns dels joves que pretenien acudir a l’acte. Ara per ara, i veient la situació, cal mantenir la protecció facial tot i que els joves s’han d’haver fet amb anterioritat a accedir als locals un test d’antígens. Martínez ha recordat la fiabilitat d’aquest test “si no es fa massa hores abans” de l’esdeveniment al qual s’ha d’acudir.

Des de la setmana passada, els tests també es fan per als concerts del Mountain Music. La setmana passada s’hi van detectar deu positius. Entre el centenar de persones que aquest divendres, quan ha comparegut el ministre, ja s’havien cribrat per a la prova-estudi de l’oci nocturn, no s’ha detectat cap positiu. El ministre ha indicat que no es descarta que més endavant es pugui convocar alguna altra trobada com les previstes per a aquesta propera matinada sense mascareta.

De moment, les mesures vigents són les que es mantenen i no se’n dicten de noves. “Les mesures que tenim ara són correctes amb la R0 que ens comença a baixar.” Vista la circulació de virus al país, i més encara a les zones properes i d’habitual visita dels ciutadans del Principat, Martínez Benazet ha demanat actuar amb cura i extremar les precaucions. Fins i tot “quan entrem a l’avinguda Meritxell, o a la Carlemany, posem-nos la mascareta, el decret ja ho diu”, ha recordat el ministre fent referència al fet que a l’exterior es pot anar sense mascareta que quan per l’aglomeració de persones no es pot garantir la distancia de seguretat és preferible protegir-se. Igual com quan algú s’atura a parlar amb una persona que no és del nucli convivent o del cercle més proper i està la certesa de la seva immunització.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending