Subministrament garantit de Pfizer si es decideix posar una tercera dosi

Benazet apunta que es trigarà encara un temps a prendre una postura però avança que ja s’està tancant la compra de nous vaccins de la marca alemanya

El ministre de Salut Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut Joan Martínez Benazet. SFGA

La tercera dosi de Pfizer és una possibilitat que Govern no descarta, tot i que encara no hi ha cap decisió en ferm. Tot i això, per si finalment es pren, ja es prepara el terreny. Així, segons ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, hi ha ja compromisos tancats per aconseguir nous vaccins d’aquesta marca, tant per la via del programa Covax com a través de França i Espanya.

Sobre la recomanació feta per l’Agència Europea del Medicament (EMA), el polític ordinenc ha volgut recordar que “nosaltres ja ho havíem fet amb els col·lectius més vulnerables”. Ara, però, encara es vol esperar a prendre una decisió definitiva. En aquest sentit, Benazet ha explicat que “estem observant i decidirem el que sigui més oportú”. El titular de Salut ha posat en relleu que “encara hi ha una certa controvèrsia; amb experts que no ho veuen clar i que consideren que caldria esperar almenys un any i altres estudis que sí que ho avalen”.

Vacunes de Pfizer.

Relacionat

Salut no planteja, per ara, estendre una tercera dosi de Pfizer a tots els vacunats

En tot cas, la pregunta clau que ha respost Benazet és si hi hauria disponibilitat de dosis en cas que es tirés endavant la tercera tongada als més de 15.000 ciutadans que s’han vacunat amb aquest fàrmac. “No hi ha cap dificultats per tenir-ne”, ha revelat. De fet, ha afirmat que “estem a punt de rebre vaccins Pfizer i en podem adquirir molts més”, ja que “no hi ha ruptura d’estocs ni a Covax ni a la Unió Europea”.

Una infermera prepara una vacuna.

Relacionat

Europa autoritza una tercera dosi de la vacuna de Pfizer contra la Covid

El ministre de Salut ha explicat que “estem a punt de pagar una remesa que arribaria en unes setmanes”. Aquesta serà d’entre 2.500 i 3.000 dosis. I, a banda, s’ha pactat ja un nou subministrament des d’Espanya i França. 15.000 dosis des de cada país. “Per ara, no pressionem per demanar-les perquè sabem que tenim disponibilitat i que cal una decisió prèvia”, ha indicat.

Comentaris (2)

Trending