Salut no planteja, per ara, estendre una tercera dosi de Pfizer a tots els vacunats

El Govern indica que, de moment, es manté el pla actual, que inclou una nova tongada del vaccí únicament a persones internes a centres sociosanitaris o amb immunosupressió o immunodepressió

Vacunes de Pfizer.
Vacunes de Pfizer.

De moment, Salut no preveu fer canvis en el pla de vacunació. Des del Govern es considera que cal mantenir el protocol establert fins ara, especialment pel que fa a les terceres dosis. I això malgrat que l’Agència Europea del Medicament (EMA) ha proposat obertament que caldria administrar una nova tongada del vaccí de Pfizer per aquelles persones que tinguin ja la pauta completa, un cop hagin passat sis mesos des de l’administració.

Aquesta va ser la recomanació enviada per l’entitat. Ara, serà cada país el que decideixi què fer. Pel que fa a Andorra, cal recordar que hi ha una quantitat important de persones vacunades amb aquest fàrmac, que va ser subministrat des d’Espanya. Més de 15.000.

Una infermera prepara una vacuna.

Relacionat

Europa autoritza una tercera dosi de la vacuna de Pfizer contra la Covid

Per ara, però, i segons han indicat fonts governamentals, Salut segueix amb el pla de vacunació “tal com ja es va explicar”. Per tant, de moment les terceres dosis es reservaran per a padrins ingressats a centres sociosanitaris així com per pacients amb immunosupressió i immunodepressió.

En aquest sentit, però, cal recordar que, des del Govern, sempre s’ha indicat que es fan reunions contínues per avaluar com evoluciona la situació sanitària. Per tant, no es pot descartar que, més endavant, es pugui optar per ampliar el nombre de persones a les quals es considera que cal reforçar la protecció. Això sí, el problema podria ser llavors si es poden aconseguir noves dosis de Pfizer.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending