La seguretat de les vacunes contrasta amb la incertesa sobre l’arribada de més dosis a Andorra

Salut no ha detectat cap infecció en aquelles persones de més de 74 anys i en els sanitaris que ja han rebut les dues injeccions pertinents del fàrmac contra la Covid, no obstant això, i tot i esperar que arribi més vaccí a l’abril, Martínez Benazet ha tornat a reconèixer que no hi ha data

Un rètol indicatiu al centre d'administració de vacunes.
Un rètol indicatiu al centre d'administració de vacunes. SFGA

La seguretat i efectivitat que aparentment demostren les vacunes que ens han d’immunitzar contra el coronavirus contrasta amb els dubtes, la incertesa que hi ha sobre la data que arribaran noves dosis al Principat. Ara mateix, no hi ha gaire més vaccí per vacunar més enllà de les 8.134 persones que han rebut la primera punxada. En principi, totes elles tenen garantida (o ho haurien de tenir) la segona dosi, però més enllà no hi ha data.

 

“El mes d’abril han d’arribar moltes vacunes”, ha assegurat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha deixat clar, això sí, que “no podem dir una data concreta”. Per tant, com deia aquell, més enllà de les que ja hi ha al país, res de res. El més calent és a l’aigüera més encara quan els grans països s’esbatussen per la manca d’arribada de vacunes arreu. El ministre ha tornat a destacar els problemes de producció, però la transcendència per a la ciència que té el fet que s’hagi desenvolupat un vaccí tant segur i eficaç en temps rècord.

Perquè Martínez Benazet ha posat de relleu el fet que les dades mostren al Principat que aquelles persones de més de 74 anys que han rebut les dues dosis pertinents, fins i tot a les tres setmanes de la primera, no s’han infectat més. Cert que a l’hospital hi ha ingressades persones de més de 70 anys, però hi són, al centre sanitari, des d’abans d’haver estat vacunats o, almenys això segur, des d’abans que s’hagués complert la tercera setmana de la primera dosi.

“No hem parlat més de brots en centres sociosanitaris o de professionals sanitaris. Això s’ha acabat”, ha ressaltat el ministre en referència al fet que el personal de l’hospital, de les residències i tabé els seus interns han estat vacunats degudament i l’impacte de la pandèmia en aquests establiments ha caigut en picat. Ni tan sols a l’hospital no s’ha hagut de lamentar que pacients no Covid hagin acabat contagiats.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending