Salut retira els medicaments contra la tos que contenen folcodina

Es tracta d'una mesura de precaució fins que hi hagi disponible l'estudi de l'EMA sobre el risc de reacció al·lèrgica si es pren aquest component amb els curares, agrupació de fàrmacs que indueixen al pacient a un estat de relaxació muscular utilitzat per la sedació

Rètol d'una farmàcia.
Rètol d'una farmàcia. Toni Solanelles

L'executiu ha anunciat la suspenció de la comercialització de medicaments contra la tos que contenen folcodina. Aquest component en cas de creuar-se amb curares, conjunt de fàrmacs que s'utilitzen per a la sedació, pot portar a reaccions al·lèrgiques. A la espera de la evalucaicó de l’Agència Europea de Medicaments es demana a les persones que estiguin fent un tractament amb aquests medicament que el suspenguin i els retornin a la farmàcia.

El ministeri de Salut, a través de l’àrea de Recursos Sanitari, ha notificat aquesta tarda la retirada de la suspensió de la comercialització dels medicaments a base de folcodina per part de l’Agència Nacional de Seguretat dels Medicaments i Productes de Salut (ANSM) francesa, sobretot emprat per tractaments contra la tos.

L’ANSM ha pres aquesta decisió després que un estudi de seguretat confirmés l’associació entre l’exposició prèvia a la folcodina i el risc de reacció anafilàctica als curares: s’anomena així a una agrupació de fàrmacs que indueixen al pacient a un estat de relaxació muscular, permetent realitzar anestèsies menys profundes especialment interessants en els pacients d’alt risc. S’usen, per exemple, en intubacions endotraqueals i en la ventilació artificial controlada.

La suspensió de la comercialització es duu a terme com a mesura de precaució mentre es resta pendent d’una revaluació per l’Agència Europea de Medicaments (EMA) del risc de reacció al·lèrgica creuada amb els curares. En aquets sentit, es demana a les persones que estiguin realitzant un tractament amb aquests medicaments, que suspenguin el tractament i els retornin a les farmàcies.

Etiquetes

Comentaris

Trending