Salut preveu un increment de positius “falsejat” per l’augment de proves realitzades

En les darreres 24 hores s’han detectat 36 positius, els casos actius se situen en 481 i la taxa de reproducció és de 0,83

Benazet, aquesta tarda a Govern
Benazet, aquesta tarda a Govern Govern d'Andorra

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha informat aquesta tarda que en les darreres 24 hores s’han detectat 36 positius, situant la mitjana dels darrers tres dies en 30,6. Pel que fa als pacients curats, el nombre és de 7.106 (+33), fet que fixa els casos actius al Principat en 481 (+3). A l’hospital hi ha 14 ingressats, dels quals dues persones resten a l’UCI, ambdós amb ventilació mecànica. Les defuncions, després de la malaurada mort d’ahir d’un home de 81 anys, ascendeixen a 82.

Així doncs, el nombre total de casos diagnosticats a Andorra des que va esclatar la pandèmia és de 7.669 i el nombre de curats de 7.106. Benazet, després d’aportar les dades, ha informat que els pròxims dies es donarà un increment dels positius ‘falsejat’ perquè, des de fa un parell de dies, s’estan duent a terme molts més tests, tant de TMA com d’antígens.

Respecte a la situació al sistema educatiu, el nombre total d’aules vigilades és de 27, de les quals 10 estan totalment confinades i 17 resten controlades parcialment. Amb tot, la taxa de reproducció és de 0,83 i, en relació amb l’evolució de la pandèmia, el Principat segueix dins del nivell 3, però molt a prop de poder assolir el 2.

El ministre ha tornat a demanar a tota la població que utilitzin els tests facilitats de manera gratuïta pels comuns -o comprats a la farmàcia- abans de realitzar les trobades familiars. En la mateixa línia, també ha recordat la importància de no barrejar més de tres bombolles de convivència entre les dues quedades, de portar la mascareta i de mantenir les finestres “una mica obertes”.

Comentaris (2)

Trending