Es notifiquen 602 nous casos des divendres i n'hi ha 1.774 d'actius

Hi ha 31 pacients hospitalitzats, 17 a planta i 14 a la Unitat de Cures Intensives, vuit d'ells amb ventilació mecànica

Comentaris

La secretaria d'Estat de Salut, Helena Mas aquest dilluns.
La secretaria d'Estat de Salut, Helena Mas aquest dilluns. sfga

La secretària d'Estat de Salut ha informat aquest dilluns que la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronaviru al Principat és de 22.332 persones i es registren un total de 20.419 altes. El total de defuncions fins a la data és de 139. Actualment hi ha 1.774 casos actius. Pel que fa a la pressió sanitària, 17 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i 14 a l’UCI –8 amb ventilació mecànica–. A la planta Covid habilitada al Cedre no hi ha cap pacient. La taxa de reproducció és d'1,26.

Helena Mas també s'ha referit a les dades relacionades amb la població escolar, que han devallat respecte la darrera actualització: hi ha 30 aules en vigilància activa –25 total i cinc parcial– i 97 en passiva.S'ha referit a la presència de la variant Òmicron: "els patrons dels països veïns ens fan pensar que ja és la variant general". Ha demanat però no alertar-se: és molt més infectiva, però té menys impacte greu en la població. 

En aquest sentit, ha apuntat que s'espera que qui més estrés rebi sigui l'atenció primària. Per això ha assegurat que el grup de treball ja existent es reuneix de manera constant per analitzar l'anàlisi de les dades i reforçar tant l'atenció primària com el rastreig. "Amb Òmicron esperem un augment en el nombre de contagis però no a l'UCI", ha afegit. Mas ha demanat a la població "extremar al màxim les precaucions per evitar els contagis davant d'aquesta variant més infectiva"

En relació als 602 casos comptabilitzats en els darrers dies, 175 corresponen a divendres, 250 a dissabte i 177 a diumenge. Es tracta d'un increment notable, que també podria haver-se produït per l’augment del nombre de testos que s’hauria pogut fer els ciutadans per poder participar en les celebracions familiars de Nadal.

Finalment, ha informat es de l’inici del Pla de vacunació s’han administrat 130.409 vacunes –57.455 primeres dosis, 55.723 segones i 17.231 terceres–. Aquesta setmana s'han citat, de dilluns a dijous, unes 1.600 persones cada dia. La secretària d'Estat de Salut ha recordat que s'esperen 20.000 vacunes Moderna procedents de França i 20.000 Pfizer des d'Espanya.

 

Comentaris (6)

Trending