Salut garanteix que treure set dosis de cada vial de Pfizer no redueix l’eficàcia de la vacuna

En resposta a una pregunta de la consellera general socialdemòcrata Susanna Vela, Benazet assegura que cada persona rep els 0,3 mil·lilitres de vaccí demanat per la farmacèutica

Vials de la vacuna Pfizer.
Vials de la vacuna Pfizer. ARXIU

Salut assegura que el fet d’aconseguir treure fins a set dosis de cada vial de la vacuna Pfizer no suposa cap risc per a les persones a les quals se’ls inocula. Així, a tothom se’ls està injectant els 0,3 mil·lilitres marcats per la farmacèutica. Així s’ha explicat en respostes a les preguntes formulades fa unes setmanes per la consellera general del grup socialdemòcrata, Susanna Vela.

La parlamentària va demanar amb “quina validesa científica i tècnica” s’havia pres la decisió d’obtenir fins a set dosis per cada vial i, sobretot, si això permetia mantenir “la màxima efectivitat” del vaccí. En la resposta, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, deixa clar que la seva preparació “es fa seguint, de forma rigorosa, les instruccions per a la manipulació descrites a la fitxa tècnica de la vacuna”, les fases de les quals es desgranen a continuació.

El que es deixa clar és que cada dosi a administrar ha de ser de 0,3 mil·lilitres. Un cop seguides les instruccions, s’indica, a cada vial n’hi ha 2,25. Per tant, “el nombre de dos que es poden obtenir és de set en el millor escenari, depenent de l’expertesa i l’entrenament del professional sanitari, de la precisió en la manipulació i del material emprat”. Això es garanteix per a totes les injeccions que s’han posat.

A banda, s’explica que a cada vial sempre sobren 0,15 mil·lilitres. Aquesta quantitat, però no es pot aprofitar.

Etiquetes

Comentaris

Trending