Salut elimina l’ús de les mascaretes als centres sanitaris i a les residències

La mesura entra en vigor des d'aquest mateix dimecres i fins al 10 de maig, com a mínim, degut a la baixa incidència del coronavirus amb només 18 casos actius

Caixes de mascaretes.
Caixes de mascaretes. arxiu

El Consell de Ministres ha aprovat l’eliminació de les mascaretes en centres sanitaris i sociosanitaris, una de les poques restriccions que encara es mantenien actives, degut a la baixa incidència de la Covid-19. Actualment, només hi ha 18 casos actius de coronavirus.

Des d’aquest mateix dimecres, ja no serà obligatori dur la mascareta als centres sanitaris, és a dir, l’hospital, els CAP o les consultes dels metges. D’igual manera es deixa sense efecte l’obligatorietat de fer ús de la mascareta per part del personal de les residències assistides sociosanitàries, de les llars residencials per a persones amb discapacitat, dels centres de dia sociosanitaris, de les cases pairals i dels casals d’avis, i per als visitants a persones ingressades en aquests centres. El ministre portaveu en funcions, César Marquina, ha explicat que “les autoritats sanitàries han pres aquesta decisió, tot i que es recomana el seguiment d’aquelles persones que són vulnerables al virus i en cas de tenir símpromes se l'hauran de posar”. En el cas del Servei Andorra d’Atenció Sanitària “tindrà la capacitat d’establir les mesures més adients a l’hospital".

Actualment, hi ha 18 persones que tenen la malaltia activa i la baixa incidència ha provocat que s’hagi eliminat una de les últimes restriccions que quedava, com a mínim fins al 10 de maig.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending