Salut detecta 304 contagis la darrera setmana

Vista l’estabilització i la situació hospitalària, el Govern ha decidit prorrogar les mesures sanitàries establertes actualment sense fer cap canvi

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

La situació sanitària està relativament estabilitzada, i els casos actius van baixant de forma progressiva, però lenta. El departament de Salut ha detectat, durant la darrera setmana, 304 casos nous de Covid-19 entre la població. Segons ha anunciat el ministre Portaveu, Eric Jover, les mesures actuals, i que es van modificar ara fa uns dies, es prorrogaran fins a una setmana més, també tenint en compte la situació hospitalària.

Els casos actius de Covid-19 al Principat són, aquest dimecres, 473, que suposen 115 menys que la setmana passada. Aquesta xifra s’ha aconseguit amb 304 contagis, però compensats amb 419 altes. D’aquesta manera, el nombre de casos totals des de l’inici de la pandèmia ha augmentat fins als 40.328. Les defuncions es mantenen invariables amb 153.

Pel que fa a la pressió hospitalària, s’ha vist perjudicada amb l’ingrés de dues persones a planta els últims dies. Així, resten a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell cinc persones en total. Tres d’elles estan a planta, on abans únicament hi havia una, i dues a l’UCI, amb ventilació mecànica. Pel que fa a les escoles, hi ha nou aules en vigilància passiva.

D’aquesta manera, i malgrat el petit augment de pressió sanitària i la disminució progressiva, però molt lenta, dels casos actius, el Govern prorrogarà les mesures sanitàries una setmana més. Jover no ha volgut mullar-se respecte a futures decisions, assegurant que “hem d’anar veient l’evolució dia a dia”. Així, el ministre ha explicat que “amb la variant actual, l’impacte sanitari hem vist que és menor i ens permet mantenir-nos en un nivell de protecció també menor”.

Etiquetes

Comentaris

Trending