Salut descarta, per ara, recuperar l’obligatorietat de la mascareta a les farmàcies

El Govern considera que no és el moment de “pujar un esglaó” perquè el nombre de contagis es manté estable a un nivell baix i, a més, es recorda que, oficialment, el col·legi no ha fet la petició

Dos clients entrant a una farmàcia.
Dos clients entrant a una farmàcia. T. S.

La mascareta continuarà sense ser obligatòria a les farmàcies malgrat el cert malestar que aquesta decisió ha generat entre alguns professionals del sector. Des de Salut, es justifica la decisió per la bona situació epidemiològica, amb un nombre de contagis relativament baix. A banda es recorda que la recomanació és emprar-la per part de les persones vulnerables i d’aquelles que tinguin símptomes de malalties respiratòries.

Com ja va explicar Altaveu, a l’hora d’aixecar la utilització de mascareta als interiors, i a diferència del que ha succeït, per exemple, a Espanya, es va considerar que aquesta relaxació també afectava les farmàcies. Se’ls considerava comerç i no pas establiment sanitari. Per tant, els clients que hi entressin i els treballadors podien estalviar-se la protecció facial. Bona part del sector, però, ha qüestionat la decisió.

Rètol d'una farmàcia.

Relacionat

Malestar a les farmàcies pel fet que no sigui obligatori entrar amb mascareta

No és així des del col·legi. Almenys no pas oficialment. Fonts de Salut han apuntat que “no hem tingut cap demanda” per modificar la mesura. Això, sumat a altres circumstàncies, fa que, ara per ara, el Govern no es plategi cap canvi. S’entén que no cal recuperar l’obligatorietat a aquests establiments.

Ara, es considera que “les dades de contagis continuen baixes”. Es mantenen, indiquen des de Salut, contingudes. Per això, s’entén que “no és el moment de pujar ara un esglaó” en les mesures i per tant, recuperar una restricció.

A banda, es recorda que la recomanació general, malgrat l’aixecament de l’ús de la mascareta, s’acompanya amb una clara recomanació. L’han de continuar duent tant aquelles persones especialment vulnerables en cas de contagiar-se amb la Covid-19 com qui pateixi símptomes d’alguna malaltia respiratòria. I això inclou l’interior de les farmàcies. I, per tant, es considera que si la ciutadana fa cas d’aquesta demanda, el risc es redueix de forma sensible.

Comentaris (5)

Trending