Salut crea el servei d'estada mitjana assistencial als centres sociosanitaris

Anirà destinat als pacients pal·liatius o als que necessitin rehabilitació intensiva i estarà cofinançat per la CASS amb un preu de 160 euros diaris

El ministre de Salut en funcions, Albert Font
El ministre de Salut en funcions, Albert Font

Govern ha decidit posar en marxa el servei de mitjana estada assistencial després de constatar que hi ha hagut un increment de persones que necessiten tractaments pal·liatius o rehabilitacions intensives. Es durà a terme als centres sociosanitaris i serà per a pacients intermedis entre els quals necessiten estar a l’hospital i a les residències.

Salut ha detectat un augment de persones que requereixen un recurs d’atenció especialitzada sense la necessitat d’una alta tecnologia terapèutica o diagnòstica, sigui per cures pal·liatives o per a rehabilitació intensiva. Per aquest motiu, s’ha decidit la creació d’un servei de mitjana estada assistencial que es pot dur a terme als centres sociosanitaris.

El ministre portaveu en funcions, César Marquina, ha explicat que el preu de l’estada diària serà de 160 euros diaris i estarà cofinançat amb la Seguretat Social. El reemborsament serà similar al de l’hospitalització amb el 90%. Per aquest motiu, s’ha modificat el Reglament de Nomenclatura general d’actes professionals, procediments i pròtesis de la CASS per incloure-hi aquest nou servei. Des de la parapública, el consell d’administració es va mostrar favorables.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending