Salut comença a inocular terceres dosis als padrins de les residències

També es posaran a persones en procés de diàlisi o trasplantament o aquelles que siguin immunodeprimides, però, per ara, no està sobre la taula oferir-les a la població general

Jover i Mas, durant la roda de premsa.
Jover i Mas, durant la roda de premsa. SFGA

Salut ha encetat la inoculació de terceres dosis de la vacuna de Pfizer a aquelles persones especialment vulnerables. Entre ells, residents als centres sociosanitaris que no han patit la Covid-19 fins ara. Per ara, però, no hi ha previst ampliar aquesta opció a la població en general. Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, en les darreres hores s’han diagnosticat 13 nous positius, fet que ha fet elevar els casos actius fins a 54.

Al llarg d’aquest dimecres, la previsió era fer la mateixa operació a Sant Vicenç d’Enclar i al Cedre. Per últim, es preveu completar la tasca a Clara Rabassa, ja dijous. Per ara, però, la tercera dosi no anirà a més. “Sempre tenim sobre la taula qualsevol innovació en el pla de vacunes”, ha indicat Mas que, però, ha deixat clar que, “per ara només ho plantegem per a col·lectius especialment vulnerables, no per la població en general”.

Salut ha detectat en les darreres hores 13 nous positius i els casos actius arriben de nou pel sobre de la cinquantena, però la taxa de reproducció baixa a 0,8

Aquesta, per cert, continuarà a partir de demà el procés de vacunació. La plaça de braus tornarà a obrir per administrar segones dosis d’AstraZeneca i primeres de Moderna. A partir del dia 9, estan cridats per posar-se vaccinacions als adolescents entre 12 i 15 anys. A la plataforma de registre hi ha inscrit, fins ara, uns 800.

Per ara, s’ha assolit el 75,2% de la població vacunable amb una dosi. El 67,3% té ja la pauta completa. El portaveu, Eric Jover, ha defensat que “estem en una bona situació”, però ha deixat clara la voluntat del Govern de “continuar repetint el missatge que la vacunació és útil davant les diferents variants i que és la principal barrera al virus”. Per tant, molt lluny de “passar la línia de l’obligació”.

Pel que fa a les dades epidemiològiques, en les darreres hores s’ha viscut un repunt dels nous positius, amb un total de 13 nous. Una dada que, segons ha apuntat Mas, entra dins la dinàmica “de dents de serra” habitual en aquest estadi de la cinquena onada.

Tot i això, els casos actius es mantenen a un nivell similar, 54, gràcies a les altes atorgades. La taxa de reproducció queda situada en un 0,8. Pel que fa a l’hospital, continuen ingressades quatre persones, només una de les quals a cures intensives.

Comentaris (1)

Trending