Salut busca ser més eficient en la gestió de les dades sanitàries per prendre millors decisions

El ministeri destinarà uns 30.000 euros per contractar una empresa assessora que defineixi el model de comandament global del departament

Planta baixa de l'edifici Clara Rabassa.
Planta baixa de l'edifici Clara Rabassa. ARXIU

El ministeri de Salut vol abordar una reestructuració dels seus comandaments. Un dels objectius del projecte és millorar la gestió global de les dades sanitàries. Per això, es vol contractar una assessoria externa que defineixi quin és el model més eficient a seguir. A aquesta tasca es preveu destinar un pressupost de 30.000 euros i hauria d’estar enllestida al llarg de la primavera de l’any vinent.

La gestió de la pandèmia de la Covid-19 ha fet veure la necessitat de buscar una fórmula de gestió més eficaç dins del ministeri. Especialment pel que fa a les nombroses dades de múltiples fonts que s’han d’analitzar. Es considera que “l’encert en la presa de decisions d’alt nivell serà directament proporcional a la qualitat de les dades en les quals es basen”. Per tant, cal que aquestes “siguin fiables i de qualitat”.

Per tant, es considera necessari reestructurar i ampliar, si cal, els recursos humans i tècnics, per mirar de trobar aquesta forma de fer més eficient. També es demanarà que s’aconselli quin seria el model de plataforma per recollir les dades i generar posteriorment els indicadors sobre els quals s’hagin de prendre decisions. El projecte inclou també “una definició del quadre global de salut”.

Per realitzar aquest projecte es considera necessari buscar un assessorament extern. Aquest és l’objecte del concurs que s’ha publicat aquest dimecres al BOPA, obert tant a empreses del país com internacionals. Es fa, a més, de forma urgent perquè es vol poder implementar els resultats de la forma més ràpida possible. Per tant, s’espera poder haver encarregat les tasques a inicis de desembre.

Llavors, el guanyador del concurs disposaria de quatre mesos per completar la tasca. Aquesta, doncs, hauria d’estar disponible perquè, si així s’estima convenient, s’implementin les conclusions dins del ministeri, a partir de la primavera del 2022. El cost estimat de l’assessorament ascendeix a uns 30.000 euros.

Comentaris

Trending