Salut atribueix el brot de Sant Vicenç d’Enclar a “un gran contagiador”

Descartada la possibilitat d’una soca del coronavirus més infecciosa, aquesta és la hipòtesi en què se centra la investigació engegada des del ministeri

Benazet, durant la compareixença de premsa.
Benazet, durant la compareixença de premsa. SFGA

El brot de coronavirus que ha afectat Sant Vicenç d’Enclar hauria estat causat per “un gran contagiador”. Aquesta és la hipòtesi principal amb la qual treballa Salut, un cop descartat que la provoqués una soca més infectiva de la malaltia. El ministre Joan Martínez Benazet ha posat en relleu que tots els residents, amb l’excepció d’un que ja havia passat la Covid-19 al març, s’han infectat.

La investigació del brot, que també ha provocat la mort de set padrins, continua. En un primer moment, es va sospitar d’una variant més contagiosa del virus, però això va quedar descartat a través d’un estudi genòmic. Ara, la hipòtesi apunta a “un gran infectador”. En aquest sentit, Benazet ha indicat que “creiem que seria un fenomen d’aquesta mena”.

I és que, ha recordat el ministre, “hi ha persones que poden fer una estesa massiva de la infecció”. Això, fins i tot, “respectant les normes”. Més encara amb la previsió que les variants del virus que acabin circulant a partir d’ara siguin més contagioses. Per això, ha remarcat la important de complir les mesures i ha indicat la necessitat de garantir que les mascaretes siguin eficients. Tot i això, ha advertit que “el virus no el para ningú; tot just el que podem fer és alentir-ne la progressió amb les mesures. Sense elles hi haurà una expansió aritmètica”.

El titular de Salut ha volgut recordar que a la residència es feia un cribratge setmanal de tots els usuaris. En canvi, el brot, molt extens, va aparèixer “entre un i altre”. Per tant, ha indicat que es tracta “d’un fenomen al qual estem exposats”.

Els contagis han afectat la pràctica totalitat de residents. L’únic que no s’ha infectat aquest cop és un padrí que ja va passar a malaltia durant la primera onada. Encara conserva, ha apuntat Benazet, els anticossos i això ha evitat el contagi.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending