El SAAS adjudica el desenvolupament de l'APP Salut Andorra que servirà de passaport Covid

L'eina permetrà al Principat homologar-se en l’àmbit europeu i disposar d’un document de vacunació per poder viatjar a l’estiu arreu del món i el cost és de 130.000 euros

El SAAS gestiona la posada en marxa de l'APP Salut.
El SAAS gestiona la posada en marxa de l'APP Salut. ARXIU

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha adjudicat a Universal Projects and Tools, per 90.000 euros, el desenvolupament de l’APP Salut d’Andorra que podria estar en marxa a finals del mes de maig. L'eina permetrà a Andorra homologar-se en l’àmbit europeu i disposar d’un passaport de vacunació per poder viatjar a l’estiu arreu del món.  El total de les adjudicacions per posa en marxa l'eina supera els 130.000 euros.

Aquest projecte, també d'abast estratègic i nacional donat que forma part del pla de digitalització del Govern 2023, en concret, en l'àmbit de la salut; també l'està executant el SAAS per acord de Govern. Inclou diferents fases amb l'objectiu final d'esdevenir la història personal de salut del ciutadà i s'ha començat amb la Covid-19, on els ciutadans podran tenir disponible tota la seva informació relativa a aquest primer procés de salut incloent: els resultats dels tests d'anticosos, tests d'antígens, TMA, altres proves diagnòstiques realitzades, vacunació, així com en general tota la informació rellevant vinculada al seu procés de salut covid.

Es per això, que també es preveu que sigui l'eïna que en base a aquesta informació complerta i estructurada permeti facilitar la movilitat dels ciutadans d'Andorra en base als criteris que les diferents autoritats estableixin per viatjar o qualsevol altre activitat. Així mateix, s'han adjudicat els treballs d'integració d'aquesta aplicació que s'està confeccionant a la Història Clínica Compartida d'Andorra mitjançant la plataforma Rapsody Integration Engine que ja disposa el SAAS per 9.750 euros. També s'ha fet l’adjudicació definitiva de la contractació directa de les tasques de seguretat i suport de seguretat de l’aplicació per 32.558 euros.

D'altra banda, el laboratori nacional d'epidemiologia pren forma i s'ha convocat un concurs per contractar un cap d'àrea i un tècnic. L'organisme va ser aprovat al novembre i vol donar resposta a curt termini a la situació generada per la pandèmia. Posteriorment, ha de permetre dotar el país d'una estructura que aglutini talent i recursos en matèria de virus.

Etiquetes

Comentaris

Trending