Un resident a Andorra ‘introdueix’ el coronavirus a un parc de bombers voluntaris de Portugal

Un agent del cos d’extinció d’incendis d’Izeda va emmalaltir contagiat pel seu germà, que va anar al seu país d’origen procedent del Principat, tot plegat ha obligat a confinar una vintena de bombers

Una imatge de la caserna dels bombers voluntaris d'Izeda.
Una imatge de la caserna dels bombers voluntaris d'Izeda. ARXIU

Un resident portuguès que ha tornat aquests dies al seu país d’origen hauria estat el causant del contagi d’un bomber del parc voluntari d’Izeda, al municipi de Bragança, al nord del país, que ha obligat a confinar de manera profilàctica una vintena d’agents del cos voluntari d’extinció d’incendis. Per aquest motiu, des del parc no es pot prestar cap mena d’assistència.

El bomber que va donar positiu té 30 anys. El seu germà resideix a Andorra. Dies enrere s’hauria traslladat al poble del qual era originari i no s’hauria trobat bé poc després d’arribar des del Principat. Va donar positiu per coronavirus i també el bombers, que es troba aïllat a casa amb símptomes lleus.

El comandant del cos de bombers, Óscar Esménio, ha explicat en un comunicat fet públic pels mitjans portuguesos que hi ha "14 elements", que inclou el propi comandant, "en aïllament profilàctic amb exposició a alt risc" i entre set i vuit agents més "amb exposició a baix risc”. Tots els integrants del parc de bombers d’Izeda realitzaran proves de detecció de la Covid-19 aquest divendres.

En un comunicat, els bombers voluntaris d’Izeda informen que no tenen “condicions per proporcionar socors”. "L'informem que la caserna no pot proporcionar cap tipus d'assistència a la població, ja que podria posar en risc el personal operatiu i la població en general", diu la nota, que hi afegeix que "l'ajuda serà proporcionada pels bombers de Bragança, Macedo de Cavaleiros i Vimioso", informa el parc afectat, tot advertint que "els mitjans poden trigar més temps del normal per proporcionar assistència".

Comentaris

Trending