Els refugiats ucraïnesos tindran accés a atenció psicològica

Govern crea un programa específic, finançat al 90%, al qual es podrà accedir derivats pels seus metges referents o per serveis socials amb fins a dotze sessions

Un grup de famílies d'acollida durant l'arribada de refugiats ucraïnesos.
Un grup de famílies d'acollida durant l'arribada de refugiats ucraïnesos. ALTAVEU MÈDIA

Els refugiats ucraïnesos que ho necessitin podran rebre atenció psicològica. Tindran l’opció de demanar-ho en el marc d’un programa impulsat des del Govern amb la col·laboració del Col·legi de Psicòlegs, que estarà obert a tota persona major de sis anys i que estigui acollida al país. Les visites estaran finançades al 90% des de l’executiu. De moment, són dos els professionals que han mostrat la disposició a participar en la iniciativa.

El programa tindrà el tret de sortida el pròxim dimecres, quan el decret que el regula es publiqui al BOPA. En aquesta normativa s’establirà que les persones desplaçades arran del conflicte d’Ucraïna hi podran accedir derivats o pels seus metges referents, o pels circuïts habituals dels  serveis socials.

Segons ha informat el ministre Víctor Filloy, que actuava de forma excepcional com a portaveu, es preveu un finançament mixt. Govern assumirà el 90% del cost. El 10% restant anirà a càrrec de l’usuari, que haurà d’abonar els diners al psicòleg que l’atengui. Si ni tan sols es pot assumir aquest percentatge, es preveu que ho pugui fer Salut via el compte d’ajuda als refugiats, prèvia valoració d’Afers Socials.

El programa inclou fins a vuit sessions, amb la possibilitat d’allargar-les a dotze en casos que estiguin justificats. De moment, ja són dos els psicòlegs que han mostrat disposició a participar en la iniciativa. Des del Govern s’està obert a més professionals, tot i que un requisit bàsic serà que dominin l’anglès.

Filloy ha volgut posar en relleu que el programa “demostra la voluntat del Govern per garantir la salut i el benestar” dels refugiats. En aquest sentit, es té clar que tot el que han viscut els darrers mesos pot comportar per a aquestes persones “un fort element emocional i psicològic”, no sempre senzill de gestionar.

Comentaris (3)

Trending