La quarta dosi de la vacuna contra el coronavirus s’obre a tota la població

La pandèmia manté una tendència a la baixa al país, amb tot just 26 positius ‘oficials’ la darrera setmana i 40 casos actius, del quals cap ingressat a l’hospital de Meritxell

Xeringues carregades per subministrar la vacuna.
Xeringues carregades per subministrar la vacuna. ARXIU / SFGA

Salut ha obert la possibilitat de rebre una quarta dosi de la vacuna contra el coronavirus a tota la població. Així ho ha anunciat el nou portaveu del Govern, Cesar Marquina després de la reunió del consell de ministres celebrada aquest dimecres. La mesura es pren en un moment on la malaltia va a la baixa, amb tot just 26 nous positius detectats la darrera setmana. N’hi ha 40 casos actius, un dels quals ingressat a la planta d’hospitalització del Cedre.

Fins ara, aquesta nova tongada de vacunació estava únicament disponible per a les persones de risc, principalment els majors de 65 anys. Ara, s’entén que es pot ampliar el públic objectiu. Aquelles persones que estiguin interessades a rebre aquesta dosi addicional, la quarta, s’han de posar en contacte amb el telèfon 821 955.

Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, al Principat es manté una tendència força sota control. De fet, en els darrers dies, tot just s’han diagnosticat -oficialment- 26 nous positius. I això ha permès que el nombre de casos actius s’hagi reduït a tot just 40.

D’aquests, cap requereix estar a l’hospital de Meritxell. En canvi, sí que hi ha una persona que ha estat traslladada a la planta Covid del Cedre.

Tot i això, el Govern considera que no s’ha d’abaixar la guàrdia. Per això, s’ha decidit prorrogar el decret de mesures en vigor. Estarà vigent una setmana més.

Comentaris (9)

Trending