La idea que té la direcció general del SAAS és poder tenir reorganitzat el servei que ara per ara comanda en funcions la psiquiatra Rosario Pérez abans de l’estiu. Al juny, aproximadament, han d’estar en servei el nou dispositiu del Ròdol, que donarà sortida a tots els serveis externs, diürns, per dir-ho així, i la posada en marxa de les noves instal·lacions hauria d’anar del bracet de la consolidació de l’equip, incloent-hi el cap o la cap de servei.
Soler, d’encara no quaranta anys, va deixar el SAAS després de pocs mesos perquè no acabava de trobar-se còmode amb alguns integrants de l’equip. Ara, però, la situació hauria canviat i el fet que tingui la doble especialitat de psiquiatria per a adults i psiquiatria infanto-juvenil seria un punt que jugaria al seu favor si es decideix presentar a la plaça de cap de servei quan s’obri el procés.
Aquest jove psiquiatra format a la Universitat de Barcelona com a metge i especialista després en psiquiatria, ha fet formacions en altres centres i des de fa uns mesos imparteix docència al mateix centre universitari on va estudiar. Els darrers temps ha exercit a Fundación Hospitalarias, que vincula els hospitals Benito Menni, que el bisbat d’Urgell ha citat en diverses ocasions com a referent per al centre que s’està construint a la Seu, a les antigues dependències del seminari.
El procés de selecció de cap de servei serà obert i s’hi podran presentar altres professionals de la casa. No es descarta pas que l’actualment cap en funcions Rosario Pérez vulgui fer el pas. De fet, alguns dels seus companys no ho veurien gens malament. També hi ha altres professionals del servei que ja fa temps que exerceixen en l’equip que podrien fer el pas. En tot cas, sembla clar que entre alguns dels facultatius del servei es podria plantejar un full de ruta per dirigir el servei de Salut Mental.
Comentaris (30)