Els protocols per a l’atenció primària avancen però segueixen sense tancar-se

Salut admet que encara es treballa la fórmula per donar suport a uns metges referents que segueixen fent front a un volum cada cop més important de feina per culpa de la variant Òmicron

Una cosulta presencial d'un metge.
Una cosulta presencial d'un metge. ARXIU

Salut continua treballant en el canvi de protocols i circuits que ha de permetre, teòricament, reforçar l’atenció primària davant l’arribada de la variant Òmicron. Per ara, però, no hi ha res concretat, malgrat que el servei, i especialment els metges referents, pateixen una allau de feina per atendre els nombrosos contagiats. Des de Salut s’ha assegurat que “està més avançat” però que davant del “canvi de metodologia” que suposa es vol tenir tot ben tancat abans de fer “una bona presentació”.

Fa dies que la primària pateix els efectes de la sisena onada. I la sensació que es té, i que no desmenteix pas Salut, al contrari, és que la pressió encara anirà a més per culpa de la variant Òmicron, molt més infectiva. Els metges, tal com van relatar a Altaveu, han de fer front a un elevadíssim volum de feina que els està esgotant. Especialment per la tasca burocràtica. Per ara, però, no tenen notícies dels canvis anunciats el passat divendres.

Els metges referents podran prescriure més proves de les inicialment previstes.

Relacionat

Els metges referents, ja saturats, demanen celeritat en les mesures per fer front a Òmicron

I és que aquests, ha admès la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, no estan encara tancats. Les reunions del grup de treball format pel ministeri, SAAS, CASS, Oficina Covid i el mateix col·legi de metges s’han anat succeint però encara sense ‘fumata blanca’.

“Avui no els puc concretar encara res”, ha reconegut Mas en ser preguntada durant la compareixença d’aquest dimecres. Ha afirmat, això sí, que “els tenim més avançats que dilluns però encara no els podem presentar”. I és que, ha justificat, “suposa un canvi en la nostra metodologia”. I, per tant, “volem fer una bona explicació”.

Pel que fa a la possibilitat d’adoptar noves restriccions, la secretària d’Estat ha indicat que “ara mateix no preveiem cap canvi”, tot i que “sempre tenim a la taula la reflexió sobre les mesures que adoptem”. En aquest sentit, ha recordat que continuen recomanant l’ús de mascareta FFP2 als interiors o dels autotests, així com altres accions com mantenir distàncies de seguretat o ventilar espais. “Ja són efectives per evitar o contenir la propagació del virus”, ha indicat.

Etiquetes

Comentaris

Trending