Protegir-se bé per evitar cops de calor

La gent gran i els més petits són col·lectius vulnerables i cal tenir en compte tota una sèrie de recomanacions com hidratar-se bé o no sortir al carrer a les hores centrals del dia

El termòmetre del Bici Lab marcant 37 graus
El termòmetre del Bici Lab marcant 37 graus Albert Sanjuan

Les previsions meteorològiques apunten que la temperatura màxima a la capital pot arribar als 37 o 38 graus i a 32 a 1.500 metres, arribant, d’aquesta manera, al pic d’aquesta calorada. De fet, si fem cas al termòmetre instal·lat al Bici Lab, els 37 graus ja s'han assolit aquest migdia. Ens trobem en avís taronja activat pel Servei Meteorològic per altes temperatures. Des de Protecció Civil, però també des del SAAS, han donat tota una sèrie de recomanacions per protegir-nos d’aquest episodi i portar-lo de la millor manera possible.

Les persones grans i els més petits són un col·lectiu vulnerable i cal estar especialment atents per evitar que els afecti la calor. La cap del Servei d’Envelliment i Salut del SAAS, Eva Heras, ha posat en relleu que “cal evitar sortir al carrer a les hores de més intensitat i l’ideal és sortir cap al tard perquè no estem acostumats a aquests cops de calor al país”. Afegeix que “la hidratació és molt important i sovint la gent gran se n’obliden. Cal menjar coses fresques i evitar els aliments molt calents”.

Avís taronja

Relacionat

Avís taronja per temperatures que poden arribar als 38 graus aquest dimarts

Posar-se protecció solar és un altre dels elements que cal tenir en compte si sortim al carrer per tal d’evitar cremades a la pell i, si pot ser, endur-nos una gorra o un barret que ens protegeixi també del sol.

Etiquetes

Comentaris

Trending