Una nova jornada amb gairebé 100 positius manté sostingut el repunt de la Covid

Les darreres hores s’han diagnosticat 92 persones que han contret la malaltia, situant la xifra total en 677 actius, però amb una pressió hospitalària que continua sense ser elevada

Comentaris

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

La tendència a la baixa les darreres setmanes era evident, però la situació torna a viure ara un repunt sostingut. Els motius poden ser diversos, des d’una relaxació, de mesures i de societat, fins a les últimes festivitats, que han congregat més persones en un mateix espai. Sigui com sigui, l’augment de casos de Covid-19 és progressiu i constant. De dijous a divendres s’han diagnosticat 92 persones, fent que la xifra total de malalts actius sigui de 677.

Els 92 casos nous diagnosticats les darreres hores mantenen la tendència dels 93 enregistrats aquest dijous, o els 84 de dimecres. Els contagis estan tenint un repunt que es fa palès, sobretot, quan es tracta de compensar amb les altes, i els números no surten. De fet, les darreres hores se n’han donat 45. Tot i que no és un fet demostrat, la possibilitat que les darreres celebracions i la relaxació de les mesures tingui alguna cosa a veure és elevada.

En contraposició, la pressió hospitalària continua estable. Fins i tot, les darreres hores un dels pacients ha sigut donat d’alta. Aquest divendres, per tant, romanen ingressades vuit persones a planta, i quatre a l’UCI, tres d’elles amb ventilació mecànica. Caldrà veure, si la situació continua complicant-se, quina afectació té sobre el sistema sanitari.

També a les escoles s’està reduint l’afectació, passant de deu a set aules que es troben sota vigilància passiva. La vacunació també continua el seu ritme, amb únicament una segona dosis administrada les darreres hores, i 86 de terceres.

Etiquetes

Comentaris

Trending