Primers TMA ‘turístics’ a l’stop lab de Prat de la Creu, que continuarà sent l’únic

Aquest divendres hi ha 34 persones que han demanat fer-se la prova preceptiva per poder tornar a França i al llarg del cap de setmana hi ha més cites concedides

Proves a l''stop lab' de Prat de la Creu.
Proves a l''stop lab' de Prat de la Creu. Toni Solanelles

L’stop lab de Prat de la Creu ja ha començat a fer proves TMA a turistes francesos perquè puguin tornar al seu país sense cap problema. En concret, al llarg d’aquest divendres hi ha programades 34 persones que han demanat cita per fer-se el test. A banda, hi ha quatre residents que també l’han demanat perquè han d’anar cap al país veí. El que ha deixat clar el Govern és que no es preveu instal·lar cap altre punt a altres llocs del Principat, malgrat les demandes del sector turístic o del Pas de la Casa.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que la instal·lació ja ha tingut activitat. Hi ha persones que han trucat per demanar cita i poder fer-se la TMA que necessitaran posteriorment per poder retornar a França. En total, aquest divendres 34 i “hi ha més programades pels dies següents”. A banda, també ho han sol·licitat quatre residents que han de viatjar els pròxims dies cap al país veí.

Proves a l''stop lab' de Prat de la Creu.

Relacionat

Govern farà proves TMA als turistes per un preu de 40 euros

Per ara, el de Prat de la Creu serà l’únic lloc on es podran fer aquestes proves, a 40 euros cadascuna. El Govern descarta, de moment, posar stop labs a altres llocs del país, malgrat les demandes fetes per part de les empreses vinculades al turisme o des del Pas de la Casa. “Seguirem amb el protocol que ja hem marcat”, ha comentat el ministre. I és que la idea és facilitar que es pugui tornar a França amb la preceptiva prova negativa, però tampoc que això es converteixi en un pol d’atracció que pugui dificultar la voluntat de reduir la mobilitat que tenia la mesura aplicada pel govern gal.

Amb l’executiu francès també hi ha “contactes” per acabar d’afinar l’actuació que caldria fer en cas que alguna de les persones que es facin la prova sigui diagnosticada amb la malaltia. La idea és poder “agilitzar el retorn d’aquells pacients amb símptomes lleus o asimptomàtics”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending