El repunt del coronavirus posa més pressió a l’UCI

En les darreres hores, dos pacients Covid més han hagut d’ingressar al servei de màxima vigilància mentre que per primer cop en dies s’ha invertit -caldrà veure si per l’efecte cap de setmana- l’evolució a l’alça dels casos actius

Mas i la doctora Vidal, durant la roda de premsa.
Mas i la doctora Vidal, durant la roda de premsa. SFGA

Després de dies de progressiva pujada, el nombre de casos actius de coronavirus ha registrat una petita davallada. Un descens de tretze que, però, no amaga el repunt de la pandèmia que es viu a Andorra. En les darreres hores s’han diagnosticat 28 nous contagis, segons s’ha comunicat des de Salut. On es complica la situació és a l’hospital i, sobretot, a la unitat de cures intensives. Dues persones hi ha ingressat en estat greu les darreres hores.

Feia dies que el nombre de pacients que patien la malaltia al Principat anava creixent. Feia dues setmanes s’havia baixat dels 300, arribant als nivells d’inici de setembre, però la situació s’ha anat complicant, en gran part per culpa dels brots a Arinsal i al Tarter. Diumenge superaven de llarg els 400. Aquest dilluns, s’ha produït la primera davallada en dies.

En concret, han passat de 431 a 418. Tot just tretze menys a causa, per una banda, dels 28 nous positius diagnosticats des de Salut -el total de contagis des de l’esclat de la pandèmia ascendeix ja a 11.545- i, per l’altra, de les altes donades: 41. Per tant, el nombre de persones que han superat la Covid-19 al país supera ja les 11.000. En concret, 11.014.

Dels pacients actius, hi ha dinou que es troben ingressats a l’hospital de Meritxell. Al centre, però, la pressió sobre la unitat de cures intensives s’ha intensificat, amb l’entrada de dos persones. En total, hi ha nou ingressats, dels quals vull requereixen connexió a un ventilador mecànic. A planta resten deu malalts.

Donades les dades, la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ha volgut fer una crida clara a la ciutadania. “Encara s’aprecia el repunt i, per tant, cal mantenir les mesures i no relaxar-nos”, ha afirmat. A banda, també s’ha volgut mostrar prudent amb les dades, tot recordant que “venim del cap de setmana”.  

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending