Preocupació a Salut per la repuntada de contagis de Covid especialment entre joves

L’increment de nous casos des de divendres i la situació viscuda al Roser d’Ordino portarà el Govern a haver de fer un replantejament de protocols i mesures si no es vol que la situació es descontroli

Després d'un temps de calma, a l'Oficina Covid tornaran a tenir feina.
Després d'un temps de calma, a l'Oficina Covid tornaran a tenir feina. Toni Solanelles

Al ministeri de Salut hi ha preocupació. Molta. I no és pas, o no només, per les imatges de la celebració del Roser d’Ordino de la matinada de diumenge. Ja des de divendres que l’administració, via els seus equips de detecció i rastreig, ha detecta un increment molt important de nous contagis de coronavirus. I com està passant arreu, la població jove és la que més està sofrint aquest impacte. Les notificacions de nous casos -oficialment s’actualitzaran les dades aquest dilluns- s’han multiplicat per molt els dos darrers dies.

Divendres es van anunciar 12 casos respecte de les dades ofertes dijous. El nombre de contagis detectats aquest cap de setmana és molt més elevat. Fins al punt que s’han hagut de reforçar les darreres hores alguns dels equips ja sia de detecció o de rastreig per poder donar resposta al repunt de casos, que probablement no es preveia tan aviat però que donada la situació que es viu, també amb la variant Delta, molt més transmissible i contagiosa, i com es va admetre dimecres, present al país, i mirar que la situació no es desmarxi.

Joves sense mascareta a la festa del Roser.

Relacionat

L’incompliment de mesures antiCovid fa suspendre els actes nocturns del Roser d’Ordino

Per si n’hi havia poc, situacions com les del Roser d’Ordino, segons que han reconegut les fonts consultades, no ajuden gens a ser optimistes, i s’haurà d’estar atent a la propera setmana o deu dies per veure si hi ha un altre increment de contagis. A Ordino s’ha admès el descontrol i s’ha posat remei suspenent els actes nocturns per evitar nous situacions de risc. Els protocols dictats per Salut i que la comissió de joves que organitza el Roser hauria d’haver fet complir no es van respectar.

Més enllà de la preocupació, les fonts consultades han reconegut que caldrà veure si l’administració, amb els responsables de Salut al capdavant, hauran de dictar alguns canvis en les mesures o els protocols per dur a terme activitats per molt a la lliure que siguin. El cap de setmana que ve, per exemple, estan previstes les festes del Roser de la Massana i ja és el propi comú massanenc que veient la situació d’Ordino està avaluant com procedir com a administració responsable subsidiària, per dir-ho d’alguna forma.

Comentaris (7)

Trending