L’incompliment de mesures antiCovid fa suspendre els actes nocturns del Roser d’Ordino

La comissió de festes posa en relleu que, més enllà del poc ús de la mascareta, van escurçar l’actuació de DJ Montalvo pel fet que hi havia molta gent fora del recinte que hi volia accedir quan ja s’havia superat l’aforament autoritzat

https://youtu.be/gIwtOIa6Y0o

Ordino celebrava aquest cap de setmana la seva festa major, el Roser. Ho feia, teòricament, seguint un estricte protocol sanitari per minimitzar el risc de contagi amb el coronavirus. A l’hora de la veritat, però, la situació es va escapar de les mans. Durant el concert de dissabte a la nit, dins del recinte, van ser molts els assistents que no complien les mesures. A l’exterior, hi havia gent que volia entrar quan s’havia superat l’aforament màxim. La comissió de festes va optar per acabar abans d’hora i, ara, també s’ha optat per suspendre la resta dels actes nocturns tant d’aquest diumenge com de dilluns.

Les imatges han estat compartides pel perfil de la pròpia celebració a Instagram. El que ha generat més polèmica ha estat especialment les gravacions del darrer dels actes de la jornada de dissabte, el més centrat per a la gent jove: l’actuació del DJ Montalvo. Queda clar que hi havia ganes de ballar i van ser moltes les persones que es van apropar.

“No estàvem còmodes amb la situació i vam fer un cop de seny”, expliquen des de la comissió de festes, que admeten que van tenir més afluència de l’esperada

El problema és que, vistes les imatges, no totes tenien clares les mesures de seguretat. Des del primer moment l’organització ha posat en relleu la necessitat de dur mascareta. Una obligació que, però, ben pocs van complir, com evidencien les imatges. Qualsevol podria pensar sense cap problema que són de fa dos estius, quan del coronavirus ningú en sabia res.

L’altre problema, expliquen des de la comissió, va ser el fet que al recinte de la celebració hi volguessin entrar més gent dels 400 assistents autoritzats per Salut. A partir de les onze va quedar clar que s’havia arribat al màxim d’aforament i així s’indicava als que es trobaven a l’exterior. Alguns, però, no van reaccionar de forma amistosa. Al contrari, van deixar que volien entrar fos com fos.

Davant aquestes dues situacions, la primera de les quals va arribar a ser tan “escandalosa”, segons alguns testimonis, els membres de la comissió de festes van decidir aturar l’actuació abans de temps per intentar evitar (caldrà veure si amb èxit o no) mals majors. Així, a les dotze de la nit, una hora abans del previst, es va cloure l’actuació. “No estàvem còmodes amb la situació i vam fer un cop de seny”, han indicat des de l’organització de la festa.

Els fets han generat ja comentaris indignats a xarxes. Molts recorden que la pandèmia torna a estar en un moment delicat per culpa de la nova variant Delta i es tem que s’acabi vivint un nou rebrot. També inquietud a les autoritats.

El ministre Benazet, durant la roda de premsa.

Relacionat

Salut ha identificat un mínim de quatre casos de Covid-19 causats per la variant Delta

Vista la situació, responsables comunals i de la comissió de festes han mantingut una reunió. Així, tement que es pugui repetir una situació similar, s’ha decidit modificar el programa nocturn dels dos dies restants. Així, el concert previst per aquest vespre de Freyja acabarà a les deu. I, de cara a dilluns, queda anul·lada la segona actuació que havia d’oferir DJ Montalvo.

Etiquetes

Comentaris (30)

Trending