Salut ha identificat un mínim de quatre casos de Covid-19 causats per la variant Delta

Benazet avisa que la soca, molt més transmissible i responsable dels rebrots que es viuen als països veïns, també arribarà a Andorra, pot acabar sent la dominant i, per tant, cal precaució fins haver rebut la segona dosi de la vacuna

El ministre Benazet, durant la roda de premsa.
El ministre Benazet, durant la roda de premsa. SFGA

Als països de l’entorn, el coronavirus està patint un rebrot. I el principal culpable és la variant Delta de la Covid-19, la sorgida ara fa uns mesos a l’Índia. No és més virulenta però si més transmissible. I especialment entre la gent no vacunada. Salut ja té constància de casos provocats per aquesta soca a Andorra -com a mínim, quatre- i, de fet, el ministre Joan Martínez Benazet adverteix que també acabarà sent la dominant al país. Solució? Vacunar-se i, fins llavors, precaució en forma de mascareta i distància de seguretat.

El titular de Salut ha volgut remarcar la situació que s’està vivint a zones pròximes, amb “rebrots condicionats” per aquesta variant que, ha advertit, “té una gran transmissibilitat”. A la vegada, ha destacat, té un aspecte positiu: les vacunes que s’estan subministrant al país són eficaces contra ella.

Això sí, amb dues dosis. “Llavors, és superior al 90%”, ha indicat Benazet. Per tant, el ministre ha volgut recomanar “molta precaució fins que hagin passat dues setmanes des de la segona injecció”. Això implica, ha recordat, el manteniment de les distàncies de seguretat i l’ús de mascareta als exteriors quan aquesta no es pugui garantir i sempre als interiors.

I aquesta forma d’actuar és necessària ja, perquè la Delta ja està al país. “Ja en tenim com a mínim quatre casos diagnosticats”, ha revelat el titular de Salut que, de fet, ha advertit que “es preveu que pugui ser la dominant a Europa” i, per tant, “és obvi que ens arribarà”.

Per això es considera especialment important que estiguin a punt d’arribar al país 8.000 dosis de Pfizer. Aquestes es destinaran com a segona tongada dels joves entre 16 i 35 anys que es van vacunar fa pocs dies. A banda, ha indicat, algunes es podrien reservar per si s’opta per obrir franges d’edat inferiors, de catorze i quinze.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending