Preocupació a Salut per l’increment de l’edat dels nous infectats amb el coronavirus

El ministre Benazet alerta que això es pot traduir en una major pressió per a l’hospital que, per ara, no es dona i, de fet, hi ha dos pacients menys ingressats que dimarts

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. SFGA

Salut ha admès aquesta tarda que els preocupa un punt de l’evolució de la pandèmia, impulsada amb l’arribada de la variant Delta. En concret, el fet que la mitjana d’edat dels nous pacients que s’infecten amb el coronavirus ha anat incrementant-se. Això, alerten, pot acabar provocant un impacte superior al sistema sanitari i, a més, el risc de casos més greus. Pel que fa a les darreres hores, s’han diagnosticat 44 positius mentre que dues persones més han pogut ser donades d’alta a l’hospital.

“L’edat mitjana de casos comença a repuntar i això ens preocupa”, ha advertit el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Així, ha apuntat que “veiem que la bossa de joves afectats disminueix, entre els que s’han infectat i els que s’han vacunat”. En canvi, però, “es contagien cada cop més persones de més edat”. Això, alerta, “pot acabar tenint un impacte en el sistema sanitari”. Ara, la mitjana es troba en 35 anys.

Per ara, això no s’està produint. De fet, ha indicat Benazet, la pressió sobre l’hospital “és menor que en anteriors onades”. Al centre sanitari hi resten ara sis pacients, dos menys que dimarts. D’aquestes, dues es troben a la unitat de cures intensives sota respiració mecànica. Una és un turista que va desenvolupar els símptomes de la malaltia un cop al país.

En les darreres hores, s’han detectat 44 nou positius, fet que eleva fins a 14.630 el total d’infeccions registrades al país des de l’esclat de la pandèmia. Això ha provocat un petit repunt de casos actius, fins a 353.

Benazet ha volgut defensar una altra vegada l’eficàcia de les vacunes. En aquest sentit, ha reportat que dels nous contagis de la darrera setmana, un 82% eren persones que no havien rebut el vaccí. Alerta, això sí, que cal no abaixar la guàrdia. “Sabem que hi ha persones vacunades de certa edat que s’infecten. No protegeix al 100% i, per tant, com més circulació de virus hi ha, més risc d’infeccions entre vaccinats”, ha comentat.

Comentaris (3)

Trending