Preocupació pel positiu d’un monitor de persones discapacitades que ja ha infectat dos usuaris

El preparador tractava fonamentalment a les instal·lacions de les piscines d’Escaldes amb els dos homes que són contagiats asimptomàtics i les famílies dels quals s’han hagut d’aïllar

El CAP de la Sardana és un dels dos llocs on ara per ara s'extreuen mostres per a analítiques TMA.
El CAP de la Sardana és un dels dos llocs on ara per ara s'extreuen mostres per a analítiques TMA. Cristian Cortés

El positiu d’un monitor de persones discapacitades està generant molta preocupació entre familiars d’usuaris dels serveis d’aquest tècnic que fa exercicis de rehabilitació i equivalents. Com a mínim dues de les persones amb les quals treballa també han donat positiu i les seves respectives famílies estan confinades des d’aquest divendres, quan es van sotmetre a proves de detecció ràpida del coronavirus i estan a l’espera de resultats.

El monitor en qüestió hauria començat a trobar-se malament a finals de la setmana anterior. Contactat amb el seu metge referent, aquest el va advertir que els símptomes eren altament compatibles amb la Covid i li va recomanar un aïllament preventiu durant el cap de setmana i seguidament sotmetre’s a les proves si el malestar no remetia. Com que no va ser aquest el cas, va ser examinat degudament. Ja en aquell moment el tècnic de rehabilitació de persones amb discapacitat va advertir de la situació les persones amb les quals tracta, usuaris de múltiples edats que tant poden tenir una minusvàlua de naixement com haver sofert alguna dolença -un vessament cerebral- que hagi menyscabat les capacitats.

A mitja setmana es va confirmar el positiu del monitor en qüestió. Tot seguit, almenys dues de les persones amb les quals tracta, van ser sotmeses també a les proves de diagnòstic ràpid del coronavirus. Va ser dijous i en dos casos van donar positiu, en aquests casos, però, totalment asimptomàtics. Es va ampliar el rastreig epidemiològic i es va alertar els familiars d’aquests dos contagiats, aïllant de manera preventiva prop d’una dotzena de persones més. La immensa majoria d’aquestes es van sotmetre també a exàmens, en aquest cas divendres, al CAP de la Sardana.

Els usuaris van ser diagnosticats dijous, i el seus familiars es van sotmetre a les proves de detecció ràpida divendres i tot confinats estan a l'espera de resultats, sense informació del ministeri en tot el cap de setmana

Malgrat que els van assegurar que durant el cap de setmana tindrien notícies del ministeri de Salut, no han rebut cap mena de contacte. Mentre esperen alguna informació, són conscients que si no és abans, divendres vinent hauran de fer-se la segona prova de detecció ràpida per validar els resultats de la primera o comprovar si hi ha hagut canvis degut als efectes de la incubació que experimenta la malaltia. La segona prova ha estat programada, segons les fonts consultades, a la caserna de bombers, a l’‘stop lab’ de Santa Coloma.

Familiars d’aquests contagiats asimptomàtics han mostrat la seva elevada preocupació pel fet de no saber l’origen de la infecció del monitor, del qual n’han destacat la preocupació que té vers les persones amb les quals tracta, que no ha deixat de trucar cap dia per comprovar la seva evolució. Les fonts consultades han assegurat que el que més els amoïna és que la relació entre monitor i usuaris de tractaments es du a terme fonamentalment a les instal·lacions de les piscines d’Escaldes on, ja sia a les piscines pròpiament dites o al gimnàs annexe duent a terme les activitats de rehabilitació programades.

Fonts del comú d’Escaldes han assegurat està al cas del contagi d’un monitor d’una entitat que treballa amb persones discapacitades, però han afirmat que no estan al corrent de cap cadena de contagis. Òbviament, han assegurat les fonts, s’estan seguint fil per randa les directrius marcades pel ministeri de Salut, tant en relació amb les persones que usen les instal·lacions comunals com respecte de l’equipament pròpiament dit.

Comentaris (1)

Trending