La policia ‘dissol’ una congregació de persones atretes per una promoció de gintònics gratuïts

Agents del cos es van haver de presentar aquest dimecres al vespre en una borda-restaurant de la carretera de Montaup, a Canillo, per deixar constància de la infracció de les mesures anti-Covid

Un moment de la trobada 'gintònica'.
Un moment de la trobada 'gintònica'.

Agents de la policia es van haver de presentar aquest dimecres al vespre en una coneguda borda-restaurant de la carretera de Montaup-coll d’Ordino, al cantó de Canillo, per constatar que s’estaven incomplint els decrets governamentals acordats amb la intenció de frenar la propagació del coronavirus. L’oferiment de gintònics gratuïts va portar desenes de persones al recinte, que majoritàriament és a l’aire lliure.

Davant l’evident concentració de vehicles a la zona, amb els quals s’havien desplaçat les persones que van acudir a passar la vetllada atretes per l’oferta dels gintònics feta per l’establiment en col·laboració amb una distribuïdora de begudes, hi va haver alguns ciutadans que, alarmats, van advertir de la situació la policia. L’avís va ser poc després de les 8 de la tarda.

Agents del cos d’ordre i van acudir al lloc per constatar que, efectivament, s’estava superant, i de molt, l’aforament màxim permès en matèria de reunions fins i tot en l’àmbit privat que estableixen els decrets relatius a les mesures adoptades per fer front a la Covid. En aquest sentit, segons les fonts, es va avisar de la situació i la infracció als responsables de l’establiment i es va aixecar acta de la pertinent constatació.

La policia va constatar la infracció de les normes sanitàries i els agents de circulació canillencs van multar els vehicles indegudament aparcats a la carretera

Les fonts consultades han recordat que la policia, en casos com aquest, igual com pot passar amb l’ús indegut de la mascareta, no multa; simplement, constata. Aixeca acta del fet i tramet la corresponent documentació advertint de la situació anòmala, en aquest cas, al ministeri de Salut per tal que analitzi la situació i la contrasti amb el que indiquen els decrets emesos pel propi departament hi vegi si en el marc de la Llei general de la sanitat hi ha marge per sancionar o no n’hi ha.

En tot cas, es va haver d’advertir els responsables del local perquè adoptés la decisió que escaigués per situar-se dins els límits establerts per les normatives. També van intervenir els agents del servei de circulació del comú de Canillo. En aquest cas, els urbans van haver de multar els molts vehicles que havien estacionat a la carretera de Montaupi-coll d'Ordino atès que l'espai que té la pròpia borda per aparcar havia quedat més que petit.

Comentaris (14)

Trending