La policia detecta casos en què persones que haurien d’estar confinades estan treballant

Malgrat l’elevada incidència del coronavirus i, per tant, de contagis, puntualment es van fent controls per intentar comprovar el compliment de les mesures

L'Oficina Covid estava situada a l'Edifici de les Columnes, a l'avinguda Tarragona d'Andorra la Vella.
L'Oficina Covid estava situada a l'Edifici de les Columnes, a l'avinguda Tarragona d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

Són pocs, però hi ha alguns casos. La policia ha detectat en alguns controls que fa en relació amb la comprovació del compliment de les mesures per combatre la pandèmia que hi ha persones que haurien d’estar confinades i que, lluny d’això, estan treballant. Només hi ha un motiu que els porti a treballar tot i haver d’estar en aïllament: l’econòmic. Sense treballar, la prestació per baixa que els pertoqués cobrar no els permetria arribar.

Malgrat l’elevada incidència del coronavirus i, per tant, de contagis, puntualment es van fent seguiments, controls, per mirar que es respectin les normes decretades. També és cert que a vegades hi ha ciutadans que alerten sobre el comportament d’altres. Evidentment, quan alerten no és perquè pensin que algú està fent les coses bé, sinó tot el contrari. Habitualment es comunica amb l’Oficina Covid, que és qui demana la intervenció de la policia.

La policia, com els serveis d’emergència sanitària, han hagut de fer alguna actuació -un cas almenys a Sant Julià- perquè no es tenia notícies d’una persona que havia d’estar confinada al seu domicili. Es va haver d’acudir al pis d’aquella persona amb una possibilitat dual: o que el malalt hagués incomplert la mesura d’aïllament o que la seva situació s’hagués agreujat de tal manera que fos incapaç de respondre a les trucades. Malauradament va ser el segon escenari i l’home és un dels intubats per Covid a l’UCI de l’hospital.

Però d’incompliments per poder mantenir una activitat normal -si la malaltia no ‘colla’ o s’és confinat per contacte- se n’han detectat i, en algun cas, per exemple, es tractaria d’una persona que hauria anat a fer hores amb una empresa -distinta a la seva, ja que coneixien la seva situació- per poder complementar la prestació per baixa que hauria de percebre per estar malalt.

Comentaris (26)

Trending