Plega el responsable de l’UCI de l’hospital per tensions amb el seu equip i la direcció

En el rerefons de la dimissió d’Antoni Margarit, que segons el SAAS el que fa és no perllongar el contracte que tenia, hi hauria diferències per la gestió de la pandèmia i el volum de feina que està generant

El doctor Antoni Margarit.
El doctor Antoni Margarit. ARXIU

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) no només haurà de buscar cap per al servei de Salut Mental, també ha de cercar relleu per al màxim responsable de la unitat de cures intensives (UCI). El doctor Antoni Margarit fa dies que va presenta la dimissió i, finalment, se li hauria acabat acceptant recentment. La situació es porta amb discreció a l’hospital, atès que l’UCI, que sempre és un departament clau, encara ho és més, malauradament, arran de la pandèmia.

Justament, la gestió de la crisi sanitària i el volum de feina que està suposant amb uns recursos que no sempre són els desitjats estarien en el rerefons de la renúncia de Margarit, que estava al capdavant del servei des del 2014. Malgrat que tot just ara ha començat a transcendir la sortida del facultatiu del lloc que ocupava fins ara, fonts mèdiques consultades han assegurat que Margarit no sentia prou suport del seu equip per continuar endavant. Hi hauria diferències del cap de l’UCI tant amb l’equip que dirigia com amb la direcció del SAAS. Oficialment, des del punt de vista institucional, el SAAS assegura que el que farà Margarit, o el que hauria demanat, seria no prorrogar el seu contracte, que arriba al seu terme durant el mes de juny. Fins llavors es mantindria com a cap del servei en funcions.

L’internista ha al·legat motius personals per deixar el càrrec, però es mantindrà com a especialista del servei

No obstant això, la situació és delicada i complexa, segons les diverses fonts, que asseguren que la pandèmia ha contribuït a enrarir, encara més, un clima laboral que ja sempre no ha estat gens fàcil al centre sanitari. La responsabilitat dels professionals i la vocació de la majoria d’ells hauria estat essencial per tirar endavant en un moment de crisi sanitària tan intensa i important. Però hi ha massa peces de l’engranatge, asseguren les fonts, que no estarien funcionant. Ja no a l'UCI, és clar. Sinó de manera global al centre hospitalari.

Margarit, que també ha al·legat raons d’ordre personal per deixar la direcció del servei, continuarà formant-ne part en tan què especialista de l’àrea, a la qual va arribar quan tot just el servei hospitalari, al Principat, s’oferia a la clínica de Santa Coloma. Era a mitjan de la dècada de 1980. Segons diverses fonts, el fins ara cap de l’UCI hauria aixecat diverses queixes entre col·laboradors seus, que no li perdonen un comportament sovint massa altiu.

Almenys de manera transitòria, si cal, un dels especialistes d’UCI que podria agafar la coordinació de l’equip o com a mínim assumir més pes en el departament seria el doctor Xavier Castella. És un dels metges de llarg recorregut al servei i, alhora, segons les fonts, un dels col·laboradors més propers que tenia fins ara Margarit.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending