El petit repunt de positius no impedeix que continuï la davallada dels pacients amb Covid

En les darreres hores s’han diagnosticat 94 nous contagis, però els casos actius baixen 140 al mateix temps que hi ha un ingressat menys a l’hospital i menys aules afectades

Cartell de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Cartell de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

El nombre de casos actius amb el coronavirus segueix a la baixa. Tot i un petit repunt en el nombre de positius (94 en les darreres hores), el balanç amb les altes encara permet que el nombre de pacients amb la malaltia hagi davallat. N’hi ha 140 menys. També hi ha una petita millora de la situació a l’hospital de Meritxell, amb un ingressat menys, i al sistema educatiu, amb menys aules sota vigilància passiva.

L’actualització sanitària d’aquest dimarts inclou una dada relativament negativa: un petit repunt dels nous positius. Es trenca la ratxa de dies de baixades consecutives -cada jornada una xifra inferior a la de l’anterior-, però, també cal remarcar, els nous contagis es queden en 94. És a dir, per sota del centenar.

Amb aquestes noves infeccions, ja són 36.902 les que s’han confirmat a Andorra des de l’esclat de la pandèmia. D’aquestes, 35.345 s’han superat amb l’alta mèdica, 234 atorgades en les últimes hores. Malauradament, en 147 casos la malaltia ha acabat costant la vida del pacient.

El balanç entre nous positius i altes, però, és bo. Permet un dia més una davallada dels casos actius. N’hi ha 1.320, 140 menys que dilluns. A poc a poc la dada s’apropa a trencar la barrera del miler de malalts.

D’aquests 1.320, n’hi ha setze a l’hospital, un menys que en la darrera actualització. Dotze es troben a planta i quatre a cures intensives. D’aquests, tres sota respiració mecànica.

També hi ha una lleugera millora al sistema educatiu on, tot s’ha de dir, es nota, i força, la pèrdua de força de l’onada Òmicron. Actualment, ja només hi ha una aula amb algun alumne confinat. Cap dels grups es troba totalment aïllat, mentre que sobre 49, catorze menys que dilluns, es manté vigilància passiva.  

Comentaris

Trending