Més aforament per als restaurants però es manté l’exigència del passi Covid

El consell de ministres aprovarà dilluns un alleugeriment de les mesures vista la davallada de la incidència del coronavirus i la menor gravetat de l’Òmicron, el relaxament de restriccions en cap cas permetrà la reobertura de l’oci nocturn

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, durant la compareixença.
La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, durant la compareixença. Toni Solanelles

L’exigència del passi sanitari en els llocs on ara és obligatori es mantindrà. Per tant, el passaport Covid durarà algunes setmanes més. En canvi, hi haurà altres mesures restrictives que la setmana vinent decauran. Especialment, es permetrà que els restaurants puguin acollir més comensals. S’ampliaran els aforament, vaja. El que haurà d’esperar per tornar-se a activar serà l’oci nocturn. La setmana que ve tampoc no es permetrà la seva reobertura.

 

El consell de ministres destinat exclusivament a la matèria sanitària i al seguiment de la pandèmia aprovarà dilluns un “alleugeriment de les mesures”. Així ho ha indicat la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, que ha deixat entreveure més que no pas ha dit obertament. Que hi haurà canvis a partir de dilluns, és segur. I que hi haurà relaxament de mesures també és clar. I en el que més clara ha estat Mas és en el fet que el passi Covid “el mantindríem algunes setmanes més” i que el retorn de l’oci nocturn “no serà encara la setmana vinent”.

“Val la pena mantenir el certificat perquè els que tenen la vacuna administrada són menys infectius” i “és una mesura eficaç i efectiva i de moment no considerem que s’hagi de treure”, segons Mas

Els canvis són deguts a la davallada de la intensitat de l’Òmicron i a la constatació ja ben clara que aquesta variant és molt més lleu quant als efectes que produeix en la població en relació amb la clínica i l’impacte en la salut individual. Helena Mas ha evitat, en certa manera, aclarir quines mesures s’adoptaran o es deixaran sense efecte dilluns. Però finalment s’ha referit a “l’aforament en la restauració i l’hoteleria”, un fet que “ens ho demanen molt”. Per tant, s’ampliaran aforaments. L’oci nocturn, en canvi, res de res.

Sobre el passaport Covid, la número 2 del ministeri de Salut també ha estat força clara: “Val la pena mantenir el certificat perquè els que tenen la vacuna administrada són menys infectius” i, alhora, el passi sanitari “és una mesura eficaç i efectiva i de moment no considerem que s’hagi de treure”. Amb tot, Helena Mas ha recordat que “adaptem les mesures de forma molt ràpida”, amb la qual cosa s’estarà molt amatent “en les properes setmanes” per si cal accentuar els canvis.

Comentaris (26)

Trending