Europa autoritza a Moderna la comercialització de la seva vacuna contra la Covid

L’Agència Europea del Medicament, primer, i la Comissió Europea, després, han donat llum verda aquest dimecres al vaccí de la farmacèutica americana que hauria d’arribar al Principat a través de França

Una via del vaccí de Moderna.
Una via del vaccí de Moderna.

L’Agència Europea del Medicament (EMA) ha donat llum verda aquest matí de dimecres a la comercialització condicional a la Unió Europea (UE) de la vacuna contra la Covid desenvolupada per l’empresa farmacèutica Moderna en majors de 18 anys, que ha demostrat una eficàcia superior al 94% en els assajos clínics. Després ho ha fet la Comissió Europea, essent així ja formal el permís. Aquest vaccí hauria d’arribar al Principat a través de França, segons els compromisos als quals haurien arribat les autoritats andorranes amb les espanyoles i les franceses.

La companyia nord-americana i Brussel·les van tancar a finals de novembre un acord per a la distribució a la UE de 160 milions de dosis que començaran a arribar una vegada la Comissió Europea conclogui el tràmit d'aprovació. El ministre alemany de sanitat, Jens Spahn, espera que els primers enviaments es puguin dur a terme la setmana que ve. Igual que la vacuna de Pfizer, calen dues dosis per persona -separades per 28 dies- però, en principi, la qüestió logística hauria de ser més senzilla atès que ‘només’ necessita neveres a temperatures ‘normals’ de fins a 20 graus centígrads sota zero. El producte no està recomanat per usar en nens.

"Bones notícies per als nostres esforços per portar més vacunes contra la Covid-19 als europeus. L'Agència Europea del Medicament ha avaluat que la vacuna de Moderna és segura i efectiva. Ara treballem a tota velocitat per aprovar-la i fer que estigui disponible a la UE", ha celebrat la presidenta de l'executiu comunitari, Ursula von der Leyen, sobre el segon antídot que ha rebut fins ara l'aprovat de l'EMA, després de la decisió el passat 21 de desembre de la vacuna de BioNTech-Pfizer, i que com en aquell cas arriba després d'un exhaustiu anàlisi del Comitè de Medicaments d'Ús humans (CHMP) sobre la seva qualitat, seguretat i eficàcia.

Etiquetes

Comentaris

Trending