El parlament francès prorroga l'estat d'emergència sanitària fins a l'1 de juny

La mesura ha comptat només amb els vots de la majoria i les fortes crítiques des de l'oposició

Sessió de l'Assemblea Nacional d'aquest dimarts.
Sessió de l'Assemblea Nacional d'aquest dimarts. Assemblée nationale

L'Assemblea Nacional francesa ha aprovat aquest dimarts la pròrroga de l'estat d'emergència sanitària amb 278 vots a favor i 193 en contra. La mesura va entrar en vigor del 23 de març al 10 de juliol. Es va tornar a instaurar el 17 d'octubre i acabava el pròxim dia 16. La pròrroga de tres mesos només ha obtingut els vots de la majoria.

L'estat d'emergència permet l'adopció de mesures com el toc de queda a les sis de la tarda, la limitació dels desplaçaments o el tancament d'establiments. Els diputats contraris a la pròrroga l'han criticat fortament, i han assegurat que la població està farta de restriccions aixi com els restauradors, els responsables de les estacions d'esquí o els estudiants.

El primer ministre, Jean Castex ha dit durant la seva intervenció d'aquest dimarts que el Govern "no dubtarà a l'hora d'assumir les seves responsabilitats, especialment per l'aparició de noves soques". El secretari d'Estat, Adrien Taquet ha subratllat que "les pròrrogues de l'estat d'emergència són una necessitat".

Etiquetes

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.