Pares i mares d’una classe d’Escaldes amb catorze nens positius posen el crit al cel per la gestió

Pocs dies després de la represa de l’activitat lectiva, una mestra va ser diagnosticada com a contagiada; posteriorment, també l’altra docent, però no haurien alertat que moltes estones estan a l’aula amb la mascareta abaixada

Una imatge de l'edifici que acull l'Escola andorrana i l'espanyola.
Una imatge de l'edifici que acull l'Escola andorrana i l'espanyola. ARXIU

Pares i mares d’alumnes d’una classe de l’Escola andorrana d’Escaldes de primera ensenyança, en concret nens i nenes de sis i set anys, treuen foc pels queixals després que des de dimecres passat fins avui s’hagin detectat catorze positius entre els 21 integrants de l’aula. També estan contagiades les dues mestres, a les quals, en bona part, els progenitors atribueixen bona part de la responsabilitat de la situació. En general, els pares i les mares estan molt ofuscats per la gestió de tot plegat.

Segons han explicat algunes de les mares, que ja han fet arribar la seva queixa a la direcció del centre, després del retorn a l’activitat lectiva una vegada finalitzades les vacances de Tots Sants, al cap de pocs dies una de les mestres va ser diagnosticada com a positiva de coronavirus. Poc després va ser el cas de l’altra. Els especialistes del ministeri de Salut, ateses les explicacions de les docents, van concloure que s’haurien potser contagiat entre elles fora de l’aula, en moments de relaxament com pot ser prenent un cafè.

El diagnòstic del virus en les dues docents no va comportar l’aïllament de la classe fins que dimecres passat va aparèixer un cas entre els escolars i des de llavors han proliferat els positius

Davant d’aquesta circumstància no es va preveure cap mesura d’aïllament els escolars ni de controls dels mateixos, que no porten mascareta a l’aula. Simplement, van continuar fent classe amb altres docents fins que la setmana passada va aparèixer un cas positiu entre els infants. A partir d’aquí sí que es va procedir a aïllar l’alumnat i a fer-los les proves pertinents, que fins ara han deixat els catorze positius sense que, per ara, els contactes familiars d’aquests menors hagin resultat contagiats.

Sí que és cert que ja abans de Tots Sants s’havia confinat també l’aula arran del positiu d’una alumna. Però cap altre company va positivitzar posteriorment. Ara, la qüestió que ha fet posar els pèls de punxa als pares i a les mares, és el fet que les mestres haurien explicat que porten en tot moment la mascareta posada quan, asseguren els progenitors, això no seria així. Segons expliquen els menors i segons haurien reconegut en algunes reunions, les docents només es col·loquen la protecció facial quan s’acosten als infants o els infants a elles. Però durant bona part del temps duen la mascareta abaixada.

El fet de no haver explicat aquesta circumstància als responsables de Salut, suposadament, és el que ha fet esclatar els pares i les mares, que consideren que si s’hagués exposat aquesta situació probablement s’hauria pogut confinar abans els infants i, potser, evitar algunes de les infeccions. En tot cas, estan molt dolguts amb la manera de procedir del centre i de la resposta obtinguda per part de la direcció.

Comentaris (11)

Trending