La pandèmia segueix repuntant i els casos actius tornen a superar els 400

En les darreres hores, Salut ha diagnosticat 50 nous positius i la pressió a l’hospital es torna a incrementar, amb dos pacients més a l’UCI i altres dos a planta

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

El repunt de la pandèmia es torna a confirmar amb les dades epidemiològiques facilitades aquest dissabte pel Govern. Novament, una xifra important de nous positius -mig centenar- i, a més, torna a créixer la pressió sobre l’hospital i, el que és pitjor, sobre la unitat de cures intensives. Una altra estadística preocupant és el fet que els casos actius tornen a superar, i no pas per poc, els 400.

Salut ha diagnosticat les darreres hores fins a 50 nous positius de coronavirus. Es tracta d’una de les dades diàries més elevades de les últimes setmanes i fa que el total de contagis des de l’esclat de la pandèmia se situï en 11.481.

En canvi, el ritme d’altes no és tan fort. Entre divendres i dissabte s’han pogut donar tot just 27. I, per tant, això suposa que els casos actius tornen a incrementar-se. Han passat de 393 a 416. 23 més en només un dia.

D’aquests, hi ha setze ingressats a l’hospital, quatre més que divendres. Nou a planta i, el que és més preocupant, set, dos més, a la unitat de cures intensives. Tots ells, a més, requereixen connexió a un ventilador mecànic.

La situació també es complica al sistema escolar. Hi ha ja 23 aules amb alumnes confinats, quatre més que divendres. Tretze d’elles ho estan totalment. És a dir, amb el grup sencer aïllat al seu domicili. Deu, parcialment.

De fet, potser l’única dada positiva de l’actualització d’aquest dissabte es troba en el nombre de defuncions. De moment, no s’ha de lamentar cap més i, per tant, es mantenen en 113 les víctimes mortals provocades pel coronavirus a Andorra.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending