La pandèmia es cobra dues noves víctimes al Principat

Els pacients estaven hospitalitzats a la planta Covid, que durant la jornada d’aquest dissabte va rebre diversos nous ingressos

Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

Ja són 61 les persones que han mort en relació amb la pandèmia al país. Aquesta matinada, de fet, poc després de la mitjanit, ha mort una de les persones -un home de 73 anys- ingressades a la planta Covid de l’hospital. Durant el matí d'aquest diumenge ho ha fet una dona de 83 anys, que també romania al mateix espai. L’àrea ha experimentat aquest dissabte un nombre destacat d’ingressos arran del trasllat cap aquesta, almenys, dels quatre pacients de la unitat de cirurgia que es van detectar que eren positius en un cribratge fet després que les proves aleatòries que es fan al personal del centre detectessin quatre contagis de la mateixa planta.

Arran d’aquesta segona onada del virus han mort ja vuit persones, algunes amb la Covid com a element facilitador del desenllaç fatal i, d’altres, amb altres patologies com a causa essencial però que també estaven contagiades pel virus, com seria, almenys, el cas d'aquesta dona que ha perdut la vida aquest matí. Pel mig, la víctima 53 havia estat un home que va morir arran de les greus seqüeles que el coronavirus li va ocasionar, essent un dels primers infectats formalment diagnosticats durant el mes de març.

Policia i centre penitenciari

El nombre de positius continua creixent a nivell general. Dos institucions ‘sensibles’ del país estan molt atentes de les comunicacions oficials que es puguin fer arran dels cribratges que s’han realitzat els darrers dies. Dimecres i dijous es van fer proves de detecció ràpida del coronavirus als funcionaris de policia. I aquest divendres es va dur a terme un cribratge general al centre penitenciari. En els dos llocs han aparegut casos positius asimptomàtica, encara que oficialment no n’ha transcendit el nombre.

Al centre penitenciari, a més, hi ha preocupació per l’estat d’un agent de l’àrea de visites que va resultar positiu de Covid ja fa setmanes i va haver de ser hospitalitzat. Després d’uns dies d’ingrés va ser donat d’altra però al cap de les poques hores el seu estat va empitjorar i va haver de tornar a l’hospital, encara que llavors ja no a planta sinó directament a l’UCI, amb intubació inclosa. Els companys esran molt pendents de l'evolució del carceller.

Quarta mort a la Seu

Mentrestant, un pacient amb Covid-19 ingressat a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell ha perdut la vida en les darreres hores i amb aquesta són quatre les defuncions que s'han registrat a la localitat alturgellenca a causa del virus. Al centre hospitalari de la capital de la comarca veïna hi ha deu ingressats ara mateix. En les darreres 24 hores s'han hagut de confinar al seu domicili tres persones més, amb la qual cosa a la Seu, on l'índex de rebrot és de 587 i la taxa de reproducció de 1,56, hi ha 44 persones aïllades a casa seva.

Comentaris (6)

Trending