Una nova defunció i 232 contagis més per a una pandèmia amb rècord d’actius

Mor una de les persones ingressades a l’hospital, on hores d’ara hi romanen onze persones a planta i quatre més a l’UCI, totes intubades

Cues a l'interior de la plaça de Braus per fer-se proves.
Cues a l'interior de la plaça de Braus per fer-se proves.

La pandèmia s’aguditza. I de quina manera. Les darreres hores s’ha cobrat una nova defunció -una dona de 88 anys ingressada a la planta de l’hospital- i s’han notificat 232 nous contagis, que fan que el nombre de malalts oficials de coronavirus al país s’elevin fins a 1.447, 181 més que en el balanç anterior. I la xifra continuarà pujant perquè el centre de detecció de Covid situat a l’antiga plaça de Braus no para de fer proves.

Vinculades a la pandèmia, amb la de les darreres hores, hi ha 132 víctimes. La finada estava ingressada a planta, on hores d’ara hi romanen onze persones. Sota vigilància intensiva, i en tots els casos amb ventilació mecànica, hi ha quatre pacients. Per tant són quinze els ingressats a l’hospital i set més que romanen a la planta del Cedre per acollir infectats geriàtrics de Covid.

Hores d’ara hi ha 1.447 infectats, que és una xifra rècord. Mai dels mais en tota la pandèmia, des del març del 2020, no s’havien superat els 1.400 contagiats. A la primera onada, certament, no es cribrava amb la intensitat i la precisió actuals. Però, en tot cas, les xifres van quedar molt lluny. Per cert, que el degoteig de proves diagnòstiques que s’estan fent els darrers dies a l’‘stop lab’ de la plaça de Braus és constant. I molt elevat.

Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 17.658 persones i es registren un total de 16.079 altes. És a dir, respecte de la darrera actualització hi ha 232 nous casos positius i cinquanta altes. Pel que fa a la població escolar, hi ha 104 aules en vigilància activa –37 total i 67 parcial– i 44 en passiva. Incomprensiblement, amb tanta infecció i tantes proves, no s’ha vacunat.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending