Nova davallada de casos actius de Covid després de tot just 23 nous contagis

Hi ha 18 persones ingressades a l’hospital, set de les quals a l’UCI, mentre que passen de tres a sis les classes amb algun alumne infectat i, per tant, confinat al seu domicili

El rètol de l'hospital vist des de la zona d'aterratge i enlairament de l'helicòpter.
El rètol de l'hospital vist des de la zona d'aterratge i enlairament de l'helicòpter. SAAS

La pandèmia segueix sota xifres relativament estables. Almenys així ho indiquen les dades sanitàries actualitzades aquest divendres. En les darreres hores, tot just s’han detectat 23 nous positius al mateix temps que segueix la reducció progressiva dels casos considerats actius. A poc a poc s’apropen a davallar per sota dels 300. A l’hospital, hi ha 18 pacients, set dels quals a cures intensives, després de tres altes donades aquest divendres.

Les dades evidencien que, de moment, i més enllà d’algun ensurt puntual, l’epidèmia sembla, almenys al Principat, sota un relatiu control. Els 23 nous casos detectats es mantenen en xifres relativament baixes. Amb aquests, ja són 10.822 les persones que s’han infectat amb el coronavirus des de l’esclat de la pandèmia.

D’aquests, 10.394 l’han aconseguit superar, després de les 35 altes donades en les darreres hores. Això, de retruc, ha permès una nova davallada dels casos considerats actius. Hi ha quinze menys que dijous, fet que situa la xifra en 318. A poc a poc, doncs, s’apropa la possibilitat de baixar de la barrera dels 300, fita que no s’assolia des de finals d’agost.

A l’hospital romanen ingressats 18 pacients. En les últimes hores els mèdics han pogut enviar al seu domicili a tres de les persones que estaven a planta. Per tant, en aquesta àrea hi ha onze a les quals se sumen set més a la unitat de cures intensives. D’aquests, sis requereixen ventilació mecànica.

Potser l’aspecte més negatiu de les dades d’aquest divendres es troba al sistema escolar. Hi ha sis aules amb alumnes confinats a domicili per haver donat positiu per Covid-19, tres més que dijous. Cap d’elles, però, tenen una afectació total. A banda, hi ha setze grups sota vigilància passiva.

Amb aquestes dades sobre la taula, la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas ha advertit que “encara estem en un moment delicat”. Per tant, ha remarcat, “continua sent important complir les mesures de prevenció”.

Etiquetes

Comentaris

Trending