Una nova defunció i ‘allau’ d’hospitalitzacions per Covid de residents a Sant Vicenç d’Enclar

Tot i la mort d’una pacient, al centre hospitalari aquest dimarts hi ha vuit ingressats més, un dels quals a l’UCI, i també hi ha un nou pacient a la planta especialitzada en coronavirus del Cedre

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. ALTAVEU

Els nous contagis diagnosticats durant aquest dilluns a la residència Sant Vicenç d’Enclar, en gran mesura, són els ‘causants’ de l’increment d’hospitalitzacions hagudes les darreres hores, en què, a més a més, hi ha hagut una nova defunció, la que fa 87 des de l’esclat de la pandèmia. Una dona de 74 anys ingressada a l’hospital des de feia dies no ha pogut superar l’impacte que causa la malaltia.

Al centre hospitalari ha incrementat el nombre d’ingressats en vuit pacients, un dels quals a l’UCI. Sis dels pacients ingressats les darreres hores a l’hospital són els sis interns a Sant Vicenç d’Enclar que aquest dilluns es van notificar com a nous positius. També hi ha a l’hospital tres residents de Salita. També a la planta Covid del Cedre hi ha un pacient més dels que hi havia aquest dilluns segons les dades fetes públiques pel SAAS.

La dona que ha perdut la vida a causa del coronavirus ja feia uns quants dies que estava hospitalitzada. No procedia de cap centre sanitari. De fet, de forma habitual no era ni tan sols resident al Principat. Segons fonts sanitàries, la dona s’hauria traslladat a Andorra per estar-se amb la família per la crisi epidemiològica i va acabar infectada. I finalment no ha pogut superar la malaltia.

Les dades del SAAS indiquen que a l’hospital s’ha passat de 23 ingressats (5 dels quals a intensius, i tres ventilats) a 31, amb un ingrés més a l’UCI i, per ara, sortosament, sense necessitat de ventilació mecànica

Mentrestant, els sis positius que es van notificar aquest dilluns a Sant Vicenç d’Enclar han estat traslladats cap a l’hospital per tal que puguin ser atesos amb la intensitat mèdica suficient. Tots s’estaven a la segona planta del centre geriàtric, on hi havia els usuaris més fràgils i dependents. Les dades del SAAS indiquen que a l’hospital s’ha passat de 23 ingressats (5 dels quals a intensius, i tres ventilats) a 31, amb un ingrés més a l’UCI i, per ara, sortosament, sense necessitat de ventilació mecànica. Al Cedre hi ha 23 hospitalitzats a la planta Covid. S’hi mantenen onze residents de Salita i un de la residència L’Albó, i n’hi ha onze, també, de Sant Vicenç d’Enclar, que és un més que dilluns.

A banda de les qüestions estrictament mèdiques, a la clínica privada també es mira de reduir el volum d’interns atesa la davallada de professionals que ha sofert la residència, amb un nombre de contagis molt important -26 almenys-. El ministeri de Salut ha anunciat aquest dimarts que els casos nous de Covid notificats durant la jornada de dilluns van ser 63. D’aquesta manera, la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 8.745 persones –7.888 corresponen a la segona onada–. Actualment hi ha 692 casos actius.

Finalment, i quant a la població escolar, vuit aules estan sota vigilància activa –una total i set parcial, és a dir, amb algun dels seus integrants confinats de forma individual– i sis en vigilància passiva. Aquest dilluns es van reactivar els cribratges entre els alumnes més grans, de secundària cap amunt, per fer un control de la malaltia.

Comentaris

Trending